ζάκυνθος-για-αυτοψία-στο-ναυάγιο-ο-κ-174328
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.09.2018 | 23:20

Ζάκυνθος: Για αυτοψία στο «Ναυάγιο» ο καθηγητής Λέκκας

Αυτοψία στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, όπου την προηγούμενη εβδομάδα εκδηλώθηκε κατολίσθηση, πρόκειται να πραγματοποιήσει την Τρίτη και την Τετάρτη επιστημονικό κλιμάκιο του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμη Λέκκα.

Συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Λέκκα θα πραγματοποιήσει εξειδικευμένες έρευνες με χρήση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) και οργάνων αποτύπωσης αναγλύφου υψηλής ευκρίνειας (LIDAR), με στόχο την ακριβή εκτίμηση της ευστάθειας των βραχωδών όγκων στα πρανή του «Ναυαγίου», όπου τραυματίστηκαν επτά άτομα εξαιτίας της κατολίσθησης.

Σημειώνεται ότι η αποστολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού Προγράμματος ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αφορά στη θωράκιση των περιοχών της Περιφέρειας από φυσικούς κινδύνους.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών ο κ. Λέκκας έκρουσε τον «κώδωνα» του κινδύνου, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν τουλάχιστον άλλες επτά επικίνδυνες παραλίες στα Επτάνησα. «Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και ο Μύρτος της Κεφαλλονιάς είναι δύο από αυτές», τόνισε μεταξύ άλλων.