ζάκυνθος-άρπαξε-8-000-ευρώ-με-την-εφαρμογή-443371
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.02.2021 | 16:38

Ζάκυνθος: Άρπαξε 8.000 ευρώ με την εφαρμογή «λεφτά στο λεπτό»

Η ιδιοκτήτρια μιας εταιρείας απολυμάνσεων στη Ζάκυνθο έγινε το νέο θύμα απάτης με την χρήση της εφαρμογής «λεφτά στο λεπτό». Από τον λογαριασμό της μετέφερε ένα σεβαστό ποσό ένας απατεώνας που προσποιήθηκε τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου.

Ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την επιχειρηματία, ζήτησε να γίνει απολύμανση στο υποτιθέμενο ξενοδοχείο του και προθυμοποιήθηκε να προπληρώσει την αξία των υπηρεσιών της εταιρείας, καταθέτοντας χρήματα στον λογαριασμό της ιδιοκτήτριας με την διαδικτυακή εφαρμογή. Όμως, έτσι κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της και απέσπασε συνολικά 8.000 ευρώ.

Η επιχειρηματίας κατέφυγε στην Ασφάλεια Ζακύνθου και από την έρευνα προέκυψε ότι 5.000 ευρώ από τον λογαριασμό της μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στον τραπεζικό λογαριασμό ενός Έλληνα στη Λαμία. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί της τοπικής Ασφαλείας, οι οποίοι τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας κατηγορούμενος για απάτη μέσω διαδικτύου. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν εμπλέκονται και άλλοι στην υπόθεση και πόσοι, αλλά και πού κατέληξαν τα υπόλοιπα 3.000 ευρώ.