ζάκυνθος-μέτρα-για-τις-πυρόπληκτες-πε-14610
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.08.2017 | 23:45

Ζάκυνθος: Μέτρα για τις πυρόπληκτες περιοχές

Μέτρα για την προστασία των δασικών περιοχών που κάηκαν καθώς και την πρόληψη των πλημμυρικών και διαβρωτικών φαινομένων, την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, αλλά και την αποζημίωση των πληγέντων πολιτών εξήγγειλαν από κοινού οι υπουργοί Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στη Ζάκυνθο.

Οι τρεις υπουργοί έφτασαν στη Ζάκυνθο νωρίς το πρωί του Σαββάτου και επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το οποίο πραγματοποίησε πτήση πάνω από τις καμένες εκτάσεις, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη που συντόνισε η Περιφέρεια.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κοντονής κάλεσε όσους «είχαν κατά νου πως οι καμένες εκτάσεις είναι πεδίο άσκησης κερδοσκοπικών επιδιώξεων, να το βγάλουν από το μυαλό τους».

Ο κ. Αποστόλου εξήγγειλε αποζημιώσεις σε φυσικό και ζωικό κεφάλαιο, με διαδικασίες που θα τρέξουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα, είτε μέσω του ΕΛΓΑ είτε μέσω των ΠΣΕΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Φάμελλος επεσήμανε ότι «ήταν ξεκάθαρο πως υπήρχε ανθρωπογενής παρέμβαση για την πρόκληση των πυρκαγιών», ενώ υπογράμμισε ότι οριοθετήθηκαν οι καμένες εκτάσεις και κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες.