υπουργείο-προστασίας-του-πολίτη-υποχ-693249
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.10.2019 | 12:25

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Υποχρεωτικό το σχολείο για τα προσφυγόπουλα

Υποχρεωτική είναι η φοίτηση στα σχολεία των παιδιών προσφύγων σύμφωνα με διατάξεις που κατατέθηκαν στην Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με τι ς ίδιες διατάξεις θα επιβάλλονται κυρώσεις σε γονείς πρόσφυγες που αμελούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο .Οι κυρώσεις σε βάρος τους είναι οι προβλεπόμενες για τους Έλληνες διοικητικές κυρώσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 51 του σχετικού νομοσχεδίου « οι ανήλικοι αιτούντες και τα ανήλικα τέκνα των αιτούντων κατά την παραμονή τους στην χώρα υποχρεούνται να εντάσσονται σε μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημοσίου εκπαιδευτικού συστήματος.

Η ένταξη γίνεται με προυποθέσεις ανάλογες με αυτές που ισχύουν για τους Ελληνες πολίτες και με διευκολύνσεις ως προς την εγγραή σε περίπτωση δυσχερειών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και για όσο χρονικό διάστημα δεν εκτελείται μέτρο απομάκρυνσης που εκκρεμεί κατά των ιδιών ή κατά των γονέων».