το-υπουργείο-άμυνας-αναλαμβάνει-τις-ε-511221
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.07.2018 | 17:23

Το υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει τις επισκευές στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Μέχρι το τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των επιβεβλημένων παρεμβάσεων στα κτήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (Πρωτοδικείο Αθηνών), οι οποίες θα ανατεθούν στην Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) του υπουργού Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με το «δια ταύτα» της συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσό και τους προϊσταμένους του Πρωτοδικείου Αθηνών Ελευθέριο Γεωργίλη και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο.

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του κ. Καμμένου πραγματοποιήθηκε στο ΥΕΘΑ συνάντηση, με τα εν λόγω πρόσωπα και με αντικείμενο την κατάσταση των κτηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων και την άμεση και δραστική επέμβαση προς αποκατάσταση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και τη συνολική αναβάθμιση της κτηριολογικής υποδομής του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣΑ, τέθηκαν στο τραπέζι τα θέματα της αποκατάστασης των φθορών των κτηρίων τόσο των εξωτερικών όψεων, όσο και των εσωτερικών χώρων, της αποκατάστασης των ηλεκτρολογικών βλαβών και της επισκευής των καλωδιώσεων, της στεγανοποίησης των κτηρίων, της αντικατάστασης των κλιματιστικών μηχανημάτων (ψύξης – θέρμανσης) και της τοποθέτησης νέων, της επισκευής των κουφωμάτων και της τοποθέτησης νέων όπου απαιτείται, της τοποθέτησης ανελκυστήρων στα κτήρια όπου δεν υπάρχουν, της εξασφάλισης πρόσβασης για τα ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους, της βελτίωσης των υγειονομικών υποδομών και της ενεργειακής αναβάθμισης όλων των κτηρίων.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η επιβεβλημένη εγκατάσταση δικτύου wifi, ώστε οι δικηγόροι και οι δικαστές να έχουν ευχερή, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους χώρους των δικαστηρίων.

Από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισημάνθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αβελτηρία του υπουργείου Δικαιοσύνης να εκδώσει κοινή υπουργική απόφαση για την κύρωση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΧΔΙΚ και της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΘΑ για την ανανέωση της μίσθωσης των χώρων της πρώην Σχολής Ευελπίδων από το ΤΑΧΔΙΚ.

Τέλος, ο κ. Καμμένος έδωσε εντολή στους αρμόδιους παράγοντες του ΥΕΘΑ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τις διοικήσεις του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας, και σε συνεννόηση με τον ΔΣΑ να έχουν, ολοκληρώσει το έργο της καταγραφής των επιβεβλημένων παρεμβάσεων στα κτήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, οι οποίες θα ανατεθούν στην Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) του ΥΕΘΑ.