υπόθεση-βαλυράκη-καλούνται-δύο-άτομα-961796
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.11.2021 | 10:55

Υπόθεση Βαλυράκη: Καλούνται δύο άτομα για κατάθεση

Η υπόθεση Βαλυράκη ανοίγει ξανά μετά από πολύ καιρό, παρά την απόφαση που είχε παρθεί στις 9Σεπτεμβρίου για τερματισμό των ερευνών. Το αιτιολογικό της απόφασης της Δικαιοσύνης ήταν ότι ο θάνατος του πρώην υπουργού δεν οφείλεται σε ανθρωποκτονία.

Ωστόσο μετά την προσφυγή που κατέθεσε η οικογένεια του θύματος, στην Εισαγγελία Εφετών Εύβοιας, ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη σε βάρος συγκεκριμών προσώπων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Θα κληθούν δύο άτομα

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης, μίλησε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε σε δύο άτομα που έχουν κατονομαστεί στη δικογραφία από τον αυτόπτη μάρτυρα, έχουν κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, έχουν αρνηθεί την κατηγορία, αλλά θα κληθούν πιθανότατα και από τον ανακριτή, με βάση την αξιολόγηση των στοιχείων.

«Οι Αρχές βαρύνονται με εσφαλμένες κρίσεις. Τόσο η κρίση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία έχει ήδη ανατραπεί και δεν μπαίνει η υπόθεση στο αρχείο, όσο και η κρίσεις των προανακριτικών υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος της Ερέτριας, οι οποίοι άφησαν ημιτελείς αρκετές ανακριτικές πράξεις, οι οποίες εκκρεμούν ακόμα. Ουσιαστικά λειτούργησαν ως συνήγοροι υπεράσπισης των υπόπτων παρά ως διωκτικές και ανακριτικές αρχές» είπε ο κ. Παπαδάκης.

«Υπάρχουν στόματα τα οποία σιώπησαν, υπάρχουν στόματα τα οποία είπαν ψέματα, υπάρχουν και στόματα τα οποία άνοιξαν και είπαν την αλήθεια αβίαστα. Ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε, περιέγραψε το σκάφος, περιέγραψε τους δύο δράστες που είναι ιδιοκτήτες του και περιέγραψε τη στιγμή της ανθρωποκτονίας» τόνισε και σημείωσε ότι το ζήτημα είναι να βρεθεί η αλήθεια.