υπόθεση-ψευτογιατρού-πήρε-από-καρκ-970023
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.12.2021 | 15:49

Υπόθεση «ψευτογιατρού»: Πήρε από καρκινοπαθή περισσότερα από 130.000 ευρώ

Υπόθεση «ψευτογιατρού»: «Καίνε» τον ψευτογιατρό μια – μια οι καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη που συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τις 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών που του χρεώνονται.

Ο ίδιος απουσίαζε, ενώ ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η σύζυγος 46χρονου καρκινοπαθή που πέθανε το 2012. Όπως κατέθεσε, «υπακούοντας τυφλά στις προτροπές και θεραπείες του» ψευτογιατρού από το 2007 έως το 2010 κατέβαλε 133.000 ευρώ. Όπως κατέθεσε μάλιστα η μάρτυρας, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του συζύγου της, το 2012, η ίδια κατέβαλε άλλες 3.000 ευρώ στον κατηγορούμενο, ο οποίος τα απαίτησε ως «χρωστούμενα» για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον σύζυγό της.

Η μάρτυρας μάλιστα εξεμάνη και στο δικαστήριο για το ύφος των ερωτήσεων που δεχόταν και τις οποίες αντιλαμβανόταν ως ευθεία αμφισβήτηση των όσων κατέθετε: «Έλεος! Προσπαθώ να δικαιώσω τη μνήμη του συζύγου μου και δέχομαι αυτήν την επίθεση…δεν θέλω να μου μιλάτε έτσι, θα πάθω νευρική κρίση», είπε η μάρτυρας.

Για την ίδια υπόθεση κατέθεσε ο φίλος του 46χρονου, ο οποίος είχε δανείσει 30.000 ευρώ στον εκλιπόντα το 2007 όταν διαγνώστηκε το θύμα με καρκίνο στους όρχεις και αποφάσισε να ακολουθήσει τις «θεραπείες» του δήθεν διακεκριμένο ογκολόγου. «Μου είπε ότι είχε καρκίνο και ότι οι γιατροί του ανέφεραν ότι δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί ήταν στο αρχικό στάδιο. Τον Φεβρουάριο του 2007 μου είπε ότι γνώρισε έναν γιατρό διεθνούς φήμης που είχε θεραπεύσει πολύ κόσμο και ότι θα γλύτωνε την επέμβαση. Μου ακούστηκε καλή ιδέα παρ’ όλο που οι γιατροί του ζητούσαν άλλα πράγματα, δηλαδή χειρουργείο, βιοψία και μετά χημειοθεραπεία. Με πλησίασε κάποια στιγμή και μου ζήτησε χρήματα για κάποια ένεση. Μου είπε ότι υπήρχαν αυτά τα χρήματα αλλά θα αντιδρούσε η γυναίκα του. Κάποια στιγμή τον πήγα στον Άγιο Σάββα για εξετάσεις. Όταν βγήκε τον είδα να συνοδεύεται από κάποια άλλα άτομα με λευκές ποδιές. Μαζί τους ήταν και ο κατηγορούμενος».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι δάνεισε στον φίλο του περίπου 30.000 ευρώ για να προμηθεύεται τα σκευάσματα του κατηγορούμενου, συμπλήρωσε μάλιστα πως αν και τον προβλημάτιζε η επιλογή του θύματος δεν ήθελε να του φέρει καμία αντίρρηση. «Ήταν αδελφός» είπε ταραγμένος ο μάρτυρας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου για την «αγωγή» που ακολουθούσε, κατέθεσε: «Ήταν κάθετος, δεν το άνοιγα το θέμα γιατί θα καταλήγαμε σε καυγά».

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας για τον φίλο του: «Ήταν πεπεισμένος ότι ακολουθεί ένα καλό δρόμο και ότι θα γίνει καλά. Ώρες-ώρες μου θύμιζε πρεζόνι, ήταν σαν μεθυσμένος, ενώ αν τον βλέπατε κανονικά ήταν ένας άνθρωπος μάγκας… Μετά τον Μάιο του 2010 τον έχασα τελείως…νόμιζα ότι με αποφεύγει για τα λεφτά» είπε.