υπόθεση-πάτρας-τι-έδειξε-ο-γονιδιακός-998937
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.03.2022 | 21:00

Υπόθεση Πάτρας: Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος

Περίπου 1.000 γονίδια έλεγξαν οι επιστήμονες για να βγάλουν συμπέρασμα για το αν η οικογένεια της Πάτρας, η οποία έχασε τρία παιδιά μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, είχε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα που θα μπορούσαν να έχουν “κληρονομήσει” τα παιδάκια, οδηγώντας τα στο θάνατο.

Όμως, ο γονιδιακός έλεγχος που ολοκληρώθηκε και αναμένεται σύντομα να δημοσιοποιηθεί, δεν έδειξε κανένα απολύτως γονιδιακό πρόβλημα στην οικογένεια…

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αμέσως μετά το θάνατο των τριών παιδιών ερευνήθηκε αν υπάρχουν κληρονομικά ζητήματα που αφορούσαν κυρίως την καρδιά, καθώς τουλάχιστον τα δύο από τα τρία παιδιά, πέθαναν από καρδιακή ανακοπή.

Στη συνέχεια, έγινε έρευνα σε 190 γονίδια, από την Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για γονίδια που συχνά ευθύνονται για προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Αφού δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα ούτε τότε, έγινε ακόμα πιο αναλυτική έρευνα σε άλλα 800 γονίδια από το ίδιο ίδρυμα. Πάλι, δεν βρέθηκε τίποτα.

Συνεπώς, το πόρισμα που θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα έδειξε ότι η οικογένεια από την Πάτρα, δεν είχε κανένα απολύτως γονιδιακό θέμα. Και άρα, οι θάνατοι των τριών παιδιών, δεν προήλθαν από κάποιο κληρονομικό πρόβλημα.

Μετά το γονιδιακό πρόβλημα (που τελικά δεν υπάρχει), οι ειδικοί εξετάζουν το παθολογικό πρόβλημα και βεβαίως, αν και εκεί δεν προκύψουν θετικές απαντήσεις, τα συμπεράσματα οδηγούνται προς την εγκληματική ενέργεια.

Μπορεί οι τρεις θάνατοι των παιδιών να προήλθαν από κάποιο παθολογικό πρόβλημα; Το παράξενο της συγκεκριμένης υπόθεσης, είναι ότι και τα τρία παιδιά παρουσίασαν διαφορετικά παθολογικά ζητήματα και μέσα σε διάστημα 2 ετών πέθαναν και τα τρία.