Υπόθεση Παπαγεωργίου: Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι

Την τελική και ομόφωνα καταδικαστική απόφαση για τους τέσσερις κατηγορούμενους της υπόθεσης Παπαγεωργίου εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης 3 Ιουλίου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Στους κατηγορούμενους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, παρά τις προσπάθειες της υπεράσπισης τους να κάνει χρήση των νέων, πιο ευνοϊκών διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα για ελαφρυντικά, τα οποία προβλέπουν τα ελαφρυντικά του σύννομου προτέρου βίου, της καλής διαγωγής μετά την πράξη και σε συνθήκες κράτησης και της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης, που πρώτη φορά εισάγεται στον Κώδικα.

Πιο συγκεκριμένα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε τον 78χρονο βασικό κατηγορούμενο, όπως και πρωτοδίκως, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της αρπαγής, της
απόπειρας εκβίασης και της σύστασης συμμορίας.

Για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, το δικαστήριο έκρινε πως ήταν
ένοχοι για σύσταση συμμορίας, ενώ ο τέταρτος κρίθηκε ένοχος και για απόπειρα εκβίασης.

Το σκεπτικό της άρνησης ελαφρυντικών

Η εισαγγελέας Ελ.Καρκαμπούνα η οποία και πρότεινε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών, κάνοντας ειδική αναφορά στο ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Όπως τόνισε στην πρότασή της, η ύπαρξη λευκου ποινικού μητρώου δεν επαρκεί για την αναγνώριση του ελαφρυντικού, εάν το δικαστήριο αιτιολογημένα κρίνει ότι ο κατηγορούμενος είχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά.

«Στο πρόσωπο του 78χρονου υπήρχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά. Είχε κατ’ επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαριά προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη» τόνισε.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ, ΥΠΟΘΕΣΗ, ΕΝΟΧΟΙ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]