υπόθεση-παντελίδη-μήνυση-κατά-του-ιατ-124836
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.11.2018 | 10:43

Υπόθεση Παντελίδη: Μήνυση κατά του ιατροδικαστή άσκησε η οικογένεια

Μήνυση για ψευδορκία υπέβαλε η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη εις βάρος του ιατροδικαστή Κώστα Κουβάρη, ο οποίος υπέγραψε την ιατρική πραγματογνωμοσύνη, όσον αφορά το μοιραίο ατύχημα της 18ης Φεβρουαρίου 2016.

Οι κύπριοι πραγματογνώμονες Γιώργος και Ανδρέας Τζιρκαλλής , οι οποίοι έκριναν ότι ο άτυχος τραγουδιστής δεν ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο, κλήθηκαν να καταθέσουν με βάση τη μήνυση της οικογένειας, όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Η πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή κ. Κουβάρη έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς καταλήγει με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι πίσω από το τιμόνι τη μοιραία νύχτα βρισκόταν ο Παντελής Παντελίδης.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιβαίνοντες δε φορούσαν ζώνη ασφαλείας και άρα, όπως ανέφερε, ήταν αναμενόμενο να βρεθούν από τη δεξιά πλευρά του οχήματος.

Μάλιστα, περιγράφει ότι, όταν η σιδερένια δοκός χτύπησε τον τραγουδιστή, εκείνος βρισκόταν με την πλάτη του στην πόρτα της δεξιάς πλευράς του οχήματος και παράλληλα με αυτή.

«Η στάση αυτή δεν θα ήταν δυνατή εάν καθόταν στη θέση του συνοδηγού, διότι δεν υπάρχει τρόπος σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει περιστραφεί γύρω από τον κάθετο άξονά του, όπως στο δυστύχημα αυτό, ο δεξιά καθήμενος να στρίψει και να βρεθεί με την πλάτη στη δεξιά πόρτα», τονίζει ο ιατροδικαστής.