Υπόθεση Μυρτούς: «Έβαλα περούκα και βάφτηκα», λέει ο φίλος της
Κάθε μέρα προστίθενται νέα στοιχεία στο θρίλερ με το θάνατο της 19χρονης Μυρτούς, με τις αρχές να διευρύνουν τις έρευνες καθημερινά ώστε επιτέλους να διαλευκανθεί το μυστήριο της 14ης Απριλίου, ενώ παράλληλα νέα πρόσωπα μπαίνουν στην ιστορία.
Εκτός από τους 3 κατηγορούμενου που είναι προφυλακιστέοι στον Κορυδαλλό, οι αρχές εξετάζουν και τον 66χρονο από την Πρέβεζα που συνομίλησε και έστειλε λεφτά στην 19χρονη το μοιραίο βράδυ. Γίνεται, επίσης, λόγος και για την ύπαρξη κι άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Κεφαλονιάς.
Τι λέει ο 66χρονος συνταξιούχος
Ο 66χρονος συνταξιούχος από την Πρέβεζα, είναι ο άνθρωπος που έκανε βιντεοκλήση με την 19χρονη Μυρτώ λίγο πριν καταρρεύσει και ο οποίος, ενώ δεν γνώριζε ούτε καν το μικρό της όνομα προσφέρθηκε να της στείλει με IRIS το ποσό των 220 ευρώ, μιλά αποκλειστικά στο MEGA.
«Στις 05:04 χτύπησε το τηλέφωνο μου. Με είχε πάρει ο 23χρονος και μου είπε (…) ότι τη Μυρτώ την στείλανε με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και τότε τον ρώτησα γιατί; τι κάνατε; και μου λέει κάναμε κόκα. (…) Μιλάγαμε και μου λέει «φτάνω στο νοσοκομείο αλλά είναι η αστυνομία απ’ έξω και τον ρώτησα κι εγώ «γιατί είναι η αστυνομία απ’ έξω; τι έχει γίνει;» μου λέει «φοβάμαι να πάω». Αυτή ήταν η τελευταία φορά που μίλησα μαζί του. (…)», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 66χρονος αποκλειστικά στο Live News.
«Εγώ είμαι το θύμα» ισχυρίστηκε ο 66χρονος, υποστηρίζοντας πως τον παγίδευσαν.
Τι λέει ο 23χρονος φίλος της Μυρτούς
Ο 23χρονος φίλος της Μυρτούς αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται από την οικογένεια της άτυχης κοπέλας, η οποία τον θεωρεί πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση. Στη δική του εκδοχή, περιγράφει τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας, υποστηρίζοντας πως δεν έχει καμία εμπλοκή σε κυκλώματα ή παράνομες δραστηριότητες.
«Εκείνο το βράδυ που πήγα με τη Μυρτώ στο δωμάτιο, έβαλα περούκα και βάφτηκα. Όταν ο 26χρονος την έβγαλε έξω, εγώ έμεινα πίσω για να αλλάξω και να ξεβαφτώ. Η Μυρτώ ήταν φίλη μου και δεν ισχύουν όσα ακούγονται περί μαστροπείας. Δεν συμμετέχω σε καμία εγκληματική οργάνωση», υποστηρίζει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το επίμαχο βράδυ είχαν πάει στο δωμάτιο απλώς για να ακούσουν μουσική και να δημιουργήσουν βίντεο για το TikTok, απορρίπτοντας κάθε σενάριο που τον συνδέει με εκμετάλλευση ή εγκληματική δράση.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ και στο χωριό από το οποίο κατάγονται οι δύο κατηγορούμενοι, καθώς ο 23χρονος και ο 26χρονος φέρονται να είναι μακρινοί συγγενείς. Η σύλληψη και η προφυλάκισή τους έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην τοπική κοινωνία.
Τι είπε ο ιδιοκτήτης των ενοικιαζόμενων δωματίων
Η ιδιοκτήτρια του καταλύματος πριν από λίγες ημέρες ισχυριζόταν πως δεν υπήρχαν άλλοι ένοικοι στο ξενοδοχείο. Ο γιος της και ιδιοκτήτης του επίμαχου Airbnb, μιλώντας στο MEGA, έδωσε απαντήσεις για όλα, λέγοντας: «Έχει δοθεί εξαρχής από την πρώτη ημέρα στην αστυνομία οι κάρτες SD και της εξωτερικής κάμερας και της εσωτερικής κάμερας. Είναι πολύ πιθανό να μην έχουν καταγραφεί κάποια πλάνα, όχι να έχουν διαγραφεί όμως, να μην έχουν καταγραφεί. Εγώ είμαι υπεύθυνος για τις κρατήσεις. Αυτό που γνώριζε η μητέρα μου ήταν ότι πραγματοποιούνται ανακαινίσεις που όντως πραγματοποιούνται. Προφανώς δεν υπάρχει μόνο ένα δωμάτιο εκείνη τη νύχτα σε διαθεσιμότητα».
Προτεινόμενα άρθρα
08.08.2026 | 13:01
08.08.2026 | 11:23






