υπόθεση-λιγνάδη-είχε-κι-αλιευτή-για-τ-878300
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.02.2021 | 10:43

Υπόθεση Λιγνάδη: «Είχε κι αλιευτή για τα υποψήφια θύματά του»

ον τρόπο με τον οποίο δρούσε και «ψάρευε» τα υποψήφια θύματά του ο Δημήτρης Λιγνάδης, αποκάλυψε ο ηθοποιός Χρήστος Πέρρος, ο οποίος εξομολογήθηκε πως έπεσε θύμα παρενόχλησης από τον σκηνοθέτη όταν ήταν 14 ετών.

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Μιλώντας στον Alpha, ο ηθοποιός Χρήστος Πέρρος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο σκηνοθέτης και ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, «ψάρευε» τα υποψήφια θύματά του, αλλά και στην παρενόχληση που υπέστη όταν ήταν μόλις 14 ετών.

«Με προσέγγισε λέγοντας τι κάνω, πως με λένε. Άρχισε να γίνεται πιο διαχυτικός και φιλικός μαζί μου και με πάγωσε. Βρέθηκε το χέρι του στην μέση μου και το άλλο στα μαλλιά μου. Όταν τον απώθησα κι είπα τι είναι αυτά που κάνεις, μου πρότεινε να πάω σπίτι του -τονίζω ότι ήμουν 14 χρονών- για ένα ουίσκι και τσιγάρο. Το βλέμμα του άστραψε, έγινε πιο φιλικός και τον απώθησα πιο επιθετικά», εξομολογήθηκε.

Στη συνέχεια, εκμυστηρεύτηκε τι συνέβη όταν προσπάθησε να μπει σε μια δραματική σχολή και τον συνάντησε μετά από χρόνια.

«Τα χρόνια όμως πέρασαν, εγώ τελείωσα το σχολείο και θέλησα να πάρω πληροφορίες για την εισαγωγή μου σε μια δραματική σχολή. Μπαίνοντας στο γραφείο διαπιστώνω ότι ήταν ο ίδιος άντρας που ήταν καθηγητής πλέον. Παίρνω τις πληροφορίες κι ενώ πάω να φύγω χαιρετώντας τον σκηνοθέτη, μου λέει να σου πως θέλεις να συζητήσουμε πως να περάσεις χωρίς εξετάσεις στη δραματική σχολή ερχόμενος σπίτι μου σήμερα το απόγευμα; Του απάντησα ότι αν είναι να πάρω την θέση ενός ταλαντούχου παιδιού επειδή απλά πέρασα ένα απόγευμα σπίτι σας, δεν θα ήθελα», τόνισε.

Καταλήγοντας, αποκάλυψε πώς τον προσέγγισε ένας άλλος άντρας, ο οποίος ήταν αυτός που του άνοιξε την πόρτα στη σχολή, προκειμένου να «συνευρεθούν» με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ήμουν σε ένα καφέ στο Θησείο και με προσέγγισε ο άντρας που μου άνοιξε την πόρτα σε αυτήν την σχολή. Μου πρότεινε να συνευρεθούμε οι τρεις μας και μου έδειξε έναν άντρα ο οποίος βρισκόταν πίσω μου. Γυρνώντας το κεφάλι μου διαπιστώνω για τρίτη φορά πως ήταν ο ίδιος σκηνοθέτης. Ήταν ουσιαστικά ο αλιευτής των υποψήφιων θυμάτων. Όταν ο πρώτος δεν πετύχαινε τους στόχους και τους σκοπούς, τότε εκείνος δρούσε αλιευτικά. Ψάρευε το εκάστοτε θήραμα», κατέληξε.