υπόθεση-κολωνού-τι-λέει-η-ψυχολόγος-πο-1086515
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.10.2022 | 11:15

Υπόθεση Κολωνού: Τι λέει η ψυχολόγος που παρακολουθεί τη 12χρονη

Ξετυλίγεται σταδιακά το κουβάρι της υπόθεσης του Κολωνού, καθώς το 12χρονο κορίτσι καταθέτει σημαντικά στοιχεία με τη βοήθεια παιδοψυχολόγων.

Μάλιστα τις επόμενες μέρες αναμένεται το ανήλικο κορίτσι να αναγνωρίσει μέσω φωτογραφίων όσους ανθρώπους συνάντησε είτε μέσα στο αυτοκίνητο είτε σε οίκο ανοχής.

Η Κωνσταντίνα Κωστάκου είναι η ψυχολόγος που έχει “ξεκλειδώσει” τη 12χρονη και μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Mega είπε χαρακτηριστικά ότι κάθε φορά που καταθέτει το παιδί έχει να δώσει και κάτι καινούργιο στην εν εξελίξει έρευνα που διεξάγεται.

“Ένα παιδί που ξέρει ότι έρχεται να καταθέσει είναι ένα παιδί που γνωρίζει ότι έχουν συμβεί τραυματικά γεγονότα στη ζωή του. Η 12χρονη έχει εξαιρετική σχέση με εμάς, δεν θα απαντήσω άλλα πράγματα γιατί θέλω να διατηρήσω αυτή τη σχέση”, είπε η ψυχολόγος της ΕΛΑΣ.

“Ο χώρος που βρισκόμαστε τώρα είναι ο χώρος προετοιμασίας των ανηλίκων. Όταν ένα παιδί καταθέτει, σημαίνει ότι ο ψυχολόγος έχει αξιολογήσει ότι είναι ένα παιδί που έχει απαρτιωμένη και αντιληπτική ικανότητα. Ότι έχει μια ψυχική κατάσταση που το βοηθάει να μην καταρρεύσει στη διαδικασία που θα πρέπει να ανασύρει μνήμες. Καταρχάς τα περισσότερα παιδιά καταθέτουν μια φορά. Όταν μιλάμε για παραπάνω από μία καταθέσεις, μιλάμε για συμπληρωματικές καταθέσεις” δήλωσε η Αστυνόμος Β’ Ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, κ. Κωστάκου.




«Η σεξουαλική κακοποίηση συμβαίνει κυρίως από άτομα που γνωρίζει το παιδί», είπε η ψυχολόγος της Αστυνομίας που παρακολουθεί τη 12χρονη και συνέχισε λέγοντας «το παιδί κρύβει την κακοποίηση λόγω ντροπής, τι θα κρύψει εξαρτάται και από το πόσο θα πληγώσει τους άλλους», τόνισε.