Categories: Κοινωνία

Υπόθεση 24χρονης: Ενώσεις Εισαγγελέων κατά Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Ανακοινώσεις σε σκληρό ύφος από την Ενωση Εισαγγελέων και την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με αφορμή ανάρτησή του για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στην ανάρτησή του αλλά και σε άρθρο του στον ιστότοπό του, ανέφερε ονομαστικά τους δικαστικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση αφήνοντας βαριές υπόνοιες εναντίον τους, για το γεγονός ότι ο καταγγελόμενος για το βιασμό, αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι δύο δικαστικές ενώσεις εξέδωσαν σήμερα ανακοινώσεις στις οποίες με σκληρή γλώσσα επιτίθενται, χωρίς να τον κατονομάζουν, στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με χειρισμούς, επί εκκρεμούσας στην κύρια ανάκριση υπόθεσης, από αγνοούντες μεν το μέχρι τώρα υλικό της δικογραφίας και τις δικονομικές προϋποθέσεις, κρίνοντες δε εαυτούς αρμοδίους όμως να εκφράσουν απαξιωτικά σχόλια για την κατά συνείδηση κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών περί της προσωρινής ή μη κράτησης του κατηγορούμενου και τον εν γένει χειρισμό της υπόθεσης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, (χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης), τονίζει πως δημοσιογραφική κάλυψη του γεγονότος, που περιλαμβάνει εκφράσεις, όπως «λυγίζουν τα πόδια των δικαστικών λειτουργών προ του ονόματος μιας ισχυρής οικονομικά οικογένειας», «πρέπει να χτύπησαν πολλά τηλέφωνα εκείνη τη μέρα», «τί συμβαίνει με την εισαγγελία Θεσσαλονίκης», «εντολή του εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο πάμπλουτος» δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, εκφεύγει των ορίων του καθήκοντος ενημέρωσης του κοινού και της καλόπιστης κριτικής και τείνει, με αήθη και ανυπόστατα σχόλια, να αποτελέσει μοχλό πίεσης, χειραγώγησης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών.

Οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς άσκησαν και ασκούν και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα καθήκοντα τους, σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και όχι προς εξυπηρέτηση οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων, όπως αβάσιμα και αβασάνιστα τους καταλογίζεται.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Ο Πρόεδρος Ευάγγελος Μπακέλας Εισαγγελέας Εφετών

Ο Γενικός Γραμματέας Σπυρίδων Παππάς, Αντεισαγγελέας Εφετών».

Η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Με αφορμή ανάρτηση γνωστού δημοσιογράφου- ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης σχετικά με υπόθεση που εκκρεμεί στην ανάκριση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και καταφέρεται με προσβλητικές εκφράσεις κατά της ανακρίτριας και των εισαγγελικών λειτουργών που την χειρίστηκαν, υπενθυμίζουμε ότι οι δικαστές και εισαγγελείς ασκούν τα καθήκοντά τους και διαμορφώνουν απροσωπόληπτα την κρίση τους, με βάση το νόμο και τα στοιχεία κάθε δικογραφίας, τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό λόγω της αρχής της μυστικότητας. Ως εκ τούτου αθέμιτες υποδείξεις και ατεκμηρίωτα υπονοούμενα για την κρίση τους, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η αναγκαία νομική γνώση για τα όρια εντός των οποίων οφείλει να κινείται η  Δικαιοσύνη, όπως οι προϋποθέσεις και οι συγκεκριμένοι όροι επιβολής προσωρινής κράτησης, καθώς και η ονομαστική στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών, εκφεύγουν του δημοσιογραφικού καθήκοντος, που θα έπρεπε να είναι η ανάδειξη της αλήθειας και όχι η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης”

Η απάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

«Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εναντίον μου λόγω της απορίας που εξέφρασα πώς μετά από μια τέτοια πράξη ο φερόμενος ή και οι υπόλοιποι ύποπτοι ως βιαστές αφέθηκαν ελεύθεροι. Οποιοσδήποτε κοινός θνητός μετά από μία τόσο βαριά καταγγελία, πιθανώς ομαδικού βιασμού, θα ήταν κρατούμενος αυτή τη στιγμή και δεν θα κυκλοφορούσε χαμογελώντας αυτάρεσκα για το… κατόρθωμά του. Το όνομα όμως της οικογενείας του πρωταγωνιστή βάρυνε προφανώς πολύ για να του δοθεί και ο “εξευτελιστικός” περιοριστικός όρος να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο… οικείο αστυνομικό τμήμα και να μην πλησιάζει το θύμα του!

Ποιος πατέρας και ποια Ελληνίδα μάνα θα μάθαινε ότι βίασαν το παιδί της με τέτοιον τρόπο και δεν θα τους ισοπέδωνε. Το θύμα έχασε τους γονείς σε τροχαίο και γονείς θα μπορούσαν να σταθούν δίπλα του οι δικαστές του. Προς τι λοιπόν αυτή η αντίδραση; Κύριοι της Δικαιοσύνης, δεν είσαστε άκριτοι. Την απάντηση την πήρατε ήδη από τη “Ζούγκλα”.

Ένα ντοκουμέντο ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Ο λεβέντης λίγες ώρες μετά την ανάκριση αφού αφέθηκε ελεύθερος δείχνει τη… μεταμέλειά του για όσα συνέβησαν! Φωτογραφίζεται να διαβάζει την εφημερίδα που αναφέρεται στο… κατόρθωμά του με αυταρέσκεια και αναρτά τη φωτογραφία του στα social περνώντας το μήνυμα στους φίλους του ότι γράφει την υπόλοιπη κοινωνία στα … του! Παρόμοια ανακοίνωση είχε εκδώσει η Ένωσή σας και κατά τη διάρκεια του παραδικαστικού, με ό,τι ακολούθησε τότε, ξήλωμα συναδέλφων σας από τις “φωλιές” τους, φυλακίσεις και όσα δυσάρεστα ακολούθησαν εκείνη την περίοδο. Με μια διαφορά ότι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν ένας Λινός ο οποίος διάβαζε την ουσία της υπόθεσης και δεν έμενε στο γράμμα του νόμου.

Δεν υπάρχουν ατεκμηρίωτα υπονοούμενα χωρίς την απαραίτητη νομική γνώση, όπως αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας. Αυτά που γράφω τα εννοώ με τις όποιες γνώσεις απέκτησα από την πολυετή θητεία μου ως κατηγορούμενος στα δικαστήριά σας λόγω της δημοσιογραφικής μου δραστηριότητας. Κατήγοροί μου πολλές φορές οι ίδιοι οι προϊστάμενοί σας. Δυστυχώς εξαιτίας μιας ατυχούς ανακοίνωσης θα βρεθούμε πάλι απέναντι και η κοινωνία θα μας κρίνει! Εμένα κι εσάς».

Comments are closed.


Recent Posts

Κέντρο Αθήνας: Κλειστοί δρόμοι Τρίτη και Τετάρτη

Στο κέντρο της Αθήνας θα τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ισχύ, καθώς θα υπάρχουν κλειστοί δρόμοι στις 17 και 18 Μαΐου,…

26 δευτερόλεπτα ago

Δήμος Φυλής: Σάρωσαν οι κολυμβητικοί αγώνες στο Δημοτικό κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων

Με σαρωτική επιτυχία, διεξήχθησαν παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, την Κυριακή 15 Μαΐου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων οι…

3 λεπτά ago

Το ΚΙΝΑΛ για τον θάνατο του Δημήτρη Κίτσιου

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ  για τον θάνατο του πρώτου εκλεγμένου Προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Κίτσιου. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας…

8 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι δύο γιατροί για τον θάνατο του 24χρονου από ιατρικό λάθος

Ποινή φυλάκισης 4 ετών για τον πρώτο κατηγορούμενο αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ για τον δεύτερο 20 μηνών με…

15 λεπτά ago

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δολοφονία της συζύγου του, Κάρολαϊν…

16 λεπτά ago

Ν.Σοφιανός: «Στημένη αντιπαράθεση Μπακογιάννη – Θεοδωρικάκου»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μάη 2022, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ…

17 λεπτά ago