υπόθεση-12χρονης-στα-σεπόλια-σε-ποιο-στ-740072
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.10.2022 | 09:05

Υπόθεση 12χρονης στα Σεπόλια: Σε ποιο στάδιο είναι οι έρευνες

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση του κατ εξακολούθηση βιασμού και της εκπόρνευσης 12χρονης από τα Σεπόλια, με τους αστυνομικούς να αναζητούν τη λίστα με τους παιδεραστές που κακοποίησαν το παιδί καθώς και τον ρόλο που είχε η μητέρα της.

Οι Αρχές ελέγχουν τους λογαριασμούς της οικογένειας της 12χρονης καθώς και των συγγενών του Ηλία Μίχου έπειτα από έρευνα που διέταξε ο πρόεδρος της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Η μητέρα συνεχίζει να αρνείται κάθε κατηγορία περί μαστροπείας, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που την «καίνε».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπάρχουν εννέα πρόσωπα που φέρονται να έχουν δώσει χρήματα στη μητέρα, ανάμεσά τους και ο Γιάννης Σοφιανίδης, αλλά και ο 33χρονος υπάλληλος φαρμακαποθήκης.

«Εξώθησε την κόρη της στην πορνεία σε εννέα πελάτες. Ήταν συνδιαχειρίστρια στο Blindchat, μέσω του οποίου εξωθείτο στην πορνεία η 12χρονη» αναφέρεται στο σκεπτικό της ανακρίτριας στο οποίο στηρίχθηκε η προφυλάκιση της γυναίκας.

Πάντως και το ίδιο το παιδί που έζησε έναν τέτοιον εφιάλτη αρνείται την εμπλοκή της μητέρας, ενώ με καλά λόγια για την μητέρα του αναφέρθηκε και το μεγαλύτερο παιδί της πολύτεκνης οικογένειας.

Στο στόχαστρο νέα πρόσωπα

Τουλάχιστον άλλοι 8 παιδεραστές έχουν συναντηθεί και έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά την 12χρονη και είναι θέμα χρόνου να τους περάσουν χειροπέδες, σύμφωνα με το Mega.

«Είναι κι ένας που έχει έναν γιο, είναι παντρεμένος και θυμάμαι ότι έχει ένα μαύρο αμάξι. Ήρθαμε δύο φορές σε επαφή», έχει πει στις καταθέσεις της η ανήλικη.

Υπήρχαν ωστόσο κι άλλα πρόσωπα με τα οποία παρότι το παιδί συναντήθηκε, κατάφερε να γλιτώσει.

«Ήταν και ο Α, που ήταν 37 ετών, που βρεθήκαμε δύο τρεις φορές αλλά του έλεγα ότι πάω και καλά στη μάνα μου και έφευγα. Αυτό έγινε δύο τρεις φορές».

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών, εκτός από τον 25χρονο με το ψευδώνυμο «Μιχάλης», που αλίευε παιδεραστές για να κακοποιήσουν την ανήλικη, βρίσκεται και ένας άνδρας με το ψευδώνυμο «Κύριος Β».

Πρόκειται για τον άνδρα που παρουσιαζόταν ως πορτιέρης του οίκου ανοχής της Ιεράς οδού, εκεί όπου ο Μίχος φαίνεται πως εξέδιδε την 12χρονη.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Real News «πρόκειται για άνδρα 43 ετών, σεσημασμένο για μαστροπεία, το όνομα του οποίου φιγουράρει και στο περίφημο πρόρισμα της ΕΥΠ για τις υπόγειες διασυνδέσεις του οργανωμένου εγκλήματος με επίορκους αστυνομικούς». Μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες «δεξί του χέρι φέρεται να είναι μια γυναίκα περίπου 40 ετών, επίσης σεσημεασμένη για υποθέσεις μαστροπείας, αλλά και για μια σοβαρή ποινική υπόθεση που αγγίζει ακόμα και πρόσωπα που εμπλέκονται στη Greek Mafia».

Μέχρι στιγμής οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε έξι συλλήψεις και πέντε προφυλακίσεις, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση για την ποινική μεταχείριση του 36χρονου διοικητικού υπαλλήλου σε νοσοκομείο της Αθήνας και συλληφθέντα για βιασμό της ανήλικης, μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα που χειρίζονται την υπόθεση.

Επίσης, εκκρεμεί το κατά πόσο η 33η τακτική ανακρίτρια θα καλέσει τον νεαρό αστυνομικό που υπηρετεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ που εμφανίζεται στις συνομιλίες του κοριτσιού και τέθηκε σε πειθαρχικό έλεγχο με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. Ο 26χρονος αστυνομικόε φέρεται να έχει παραδεχτεί την επικοινωνία μέσω διαδικτυακής εφαρμογής ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υποστηρίζει πως δεν γνώριζε πως είναι 12χρονη και ότι δεν είχε κλείσει ραντεβού μαζί της.

Παράλληλα στο «κάδρο» των εμπλεκόμενων υπάρχει και δεύτερος αστυνομικός, μετά τα όσα δήλωσε την Πέμπτη ο συνήγορος της 37χρονης μητέρας, Απόστολος Λύτρας. «Εχω πληροφορίες για δύο αστυνομικούς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση», είπε και πρόσθεσε πως η εντολέας του του μετέφερε πως στο κατάστημα του Ηλία Μίχου σύχναζαν εν ενεργεία και μη αστυνομικοί.

Εν τω μεταξύ, το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Αττικής πέρασαν αυτοβούλως το Σάββατο, τρεις άνδρες ηλικίας 66, 57 και 48 ετών, που συνομιλούσαν διαδικτυακά και ενδεχομένως να συναντήθηκαν με την 12χρονη.

Κατά την εξέτασή τους και οι τρεις ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη.