υπάλληλοι-delivery-έκαναν-και-διανομές-κοκαΐ-42220
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.03.2023 | 22:15

Υπάλληλοι delivery έκαναν και διανομές κοκαΐνης και χασίς

Ένας 31χρονος Έλληνας κι ένας 29χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες χθες στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων της Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των δύο αυτών ατόμων στη διακίνηση κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Ειδικότερα, ο 31χρονος κατελήφθη να κατέχει συσκευασία με 0,7 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας και ο 29χρονος να κατέχει εντός της κατοικίας του στο Χαλάνδρι 120,93 γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη και συσκευασία με 9,14 γραμμ. κοκαΐνης.

Συνολικά από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 859,14 γραμμ. κοκαΐνης, 136,57 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 99,7 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, 720 ευρώ, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές, δύο μοτοσυκλέτες, δύο κινητά τηλέφωνα, τρεις τρίφτες και πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., χαρακτηριστικό της δράσης τους αποτελεί η κάλυψη στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, καθόσον την πραγματοποιούσαν εκμεταλλευόμενοι την εργασία τους ως διανομείς καφέ και φαγητού (delivery).

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.