Υπ. Εργασίας: Σχολικά γεύματα για περισσότερους μαθητές φέτος

Στοιχεία σχετικά με τη διανομή των σχολικών γευμάτων και τον αριθμό των τμημάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έδωσε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα είναι κατά 18,2% υψηλότερος, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό (Μάρτιος 2019: 839, Μάρτιος 2020: 992).

Παράλληλα, ο αριθμός των τμημάτων στα οποία υλοποιείται το πρόγραμμα είναι κατά 10,9% αυξημένος (Μάρτιος 2019: 55 τμήματα από τα 63, Μάρτιος 2020: 61 από τα 74 τμήματα).

Ο αριθμός γευμάτων που διανέμονται είναι επίσης αυξημένος, κατά 5,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (Μάρτιος 2019: 138.293, Μάρτιος 2020: 145.759).

Το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα είναι κατά 7,5% υψηλότερο συγκριτικά με πέρυσι (Μάρτιος 2019: 76,5%, Μάρτιος 2020: 84%).

Σε δήλωσή της, η υφυπουργός επισήμανε πως η υλοποίηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό. «Τα στοιχεία διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα της κ. Φωτίου ότι δήθεν στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν αρέσουν τα σχολικά γεύματα. Επιτύχαμε την ενίσχυση του θεσμού των σχολικών γευμάτων, ακριβώς επειδή αναγνωρίζουμε τη δυσκολία που έχουν οικογένειες μαθητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να εξασφαλίσουν καθημερινό γεύμα. Απλοποιούμε τις διαδικασίες, συγκεκριμενοποιούμε το πλαίσιο για να μην υπάρχουν ασάφειες που δημιουργούν καθυστερήσεις, ενισχύουμε τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος, ώστε ο θεσμός των σχολικών γευμάτων να καλύπτει τις ανάγκες για τις οποίες θεσπίστηκε».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΕΥΜΑΤΑ, ΣΧΟΛΙΚΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!