youtube-έρχονται-ριζικές-αλλαγές-στην-πλατφ-835252
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.10.2022 | 09:11

YouTube: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην πλατφόρμα

Σημαντικές σχεδιαστικές αλλαγές που θα διευκολύνουν τους χρήστες ανακοίνωσε χθες το YouTube.

Μια από αυτές είναι η δυνατότητα zoom στην οθόνη με τη λεγόμενη μέθοδο pinch-to-zoom. Πρόκειται για την κλασική εντολή που μπορεί να δώσει ο χρήστης για να κάνει zoom σε μια εικόνα ή και σε ένα video και μετά από τις αρκετές δοκιμές στους χρήστες των πακέτων Premium, αρχίζει να εμφανίζεται σε όλους.

YouTube design update

Η αναζήτηση αλλάζει επίσης με έναν χαρακτηριστικό τρόπο που ξέρουμε και από αλλού, αφού με το που ξεκινήσει ο χρήστης να σκρολάρει, στο κάτω μέρος του εμφανίζονται διάφορα καρέ του υλικού, έτσι ώστε να καταλήξει πιο εύκολα στο σημείο που αναζητά.

Για όσους θέλουν και ομοιομορφία στις προβολές τους, το YouTube θα αρχίσει να γεμίζει με χρώμα ανάλογο του περιεχομένου και το background της οθόνης του χρήστη, ενώ τέλος το dark mode θα προσφέρει ακόμη πιο «βαθύ» μαύρο ώστα τα χρώματα να ξεχωρίζουν στην οθόνη, μετά από αίτημα πολλών χρηστών.

YouTube design update

Κάτω από το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο, το YouTube έχει πλέον εντάξει πολλές επιγράφες/συνδέσμους σε κουμπιά σχήματος «κάψουλας»: Λάικ, Κοινή χρήση, Λήψη, Αποθήκευση και Εγγραφή. Το κουμπί Εγγραφή θα έχει επίσης υψηλότερη αντίθεση, και η εταιρεία πιστεύει ότι έτσι θα είναι «πιο εύκολο να το βρεις και πολύ πιο προσιτό» στους χρήστες ακόμα κι αν τα γράμματα δεν είναι πλέον κόκκινου χρώματος. Επιπλέον, οι σύνδεσμοι του YouTube στις περιγραφές βίντεο επίσης «θα αλλάξουν σε κουμπιά».