ξυλόκαστρο-παππούδες-σε-σπείρα-ναρκω-506524
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.07.2018 | 12:02

Ξυλόκαστρο: Παππούδες σε σπείρα ναρκωτικών

Ολόκληρη οικογένεια που περιλαμβάνει τους ηλικιωμένους γονείς και τα τρία παιδιά τους ένα από τα οποία βρίσκεται ήδη στην φυλακή, είχαν συγκροτήσει εδώ και έναν χρόνο μαζί με δυο αλλοδαπούς σπείρα που καλλιεργούσε χασισοφυτείες και διακινούσε την παραγωγή τους στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Στα ίχνη τους έφτασαν μετά από πολύμηνες έρευνες οι άνδρες της Ασφαλείας Κορίνθου, οι οποίοι φόρεσαν χειροπέδες στον 78χρονο «πάτερ φαμίλια», την 71χρονη γυναίκα του και τους μικρότερους γιους τους ηλικίας 44 και 49 χρόνων, ενώ ο μεγαλύτερος 51 χρόνων βρίσκεται έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για άλλες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Ακόμη, συνελήφθη ένας 32χρονος αλλοδαπός στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκε και λαθραίος καπνός βάρους 25 γραμμαρίων, ενώ αναζητείται και ένας ακόμη 25χρονος αλλοδαπός.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης που έγινε σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, έγιναν έρευνες στα σπίτια των μελών της σπείρας και στο οικογενειακό αγρόκτημα, όπου κατασχέθηκαν 14 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,80 ως 1,40 μέτρου, 115 ναρκωτικά χάπια χωρίς την σχετική ιατρική συνταγή, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δυο ζυγαριές, πέντε κινητά και 80 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου που άσκησε διώξεις σε βάρος τους κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα.