Categories: Κοινωνία

Ξυλοδαρμός πολιτών που διαμαρτύρονταν για τις ανεμογεννήτριες στην Τήνο

Πολλοί τραυματίες εκ των οποίων επτά (άνδρες και γυναίκες) έπρεπε να ελεγχθούν ιατρικά και δύο να κάνουν εισαγωγή στο Κέντρο Υγείας ήταν -τα ξημερώματα της Τετάρτης- ο απολογισμός τής επίθεσης ομάδων καταστολής εναντίον πολιτών τής Τήνου που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στο νησί. Η επίθεση έγινε στη διασταύρωση Τριποτάμου.
Οι τραυματίες φέρουν κτυπήματα στο κεφάλι και σε διάφορα μέρη τού σώματος, ενώ ένας χρειάσθηκε να κάνει εννέα ράμματα στο μάτι. Στο Κέντρο Υγείας προσήλθε και ο διοικητής τού αστυνομικού τμήματος Τήνου ζητώντας να εξετασθεί επειδή ανέφερε ότι τον χτύπησαν διαδηλωτές.
Οι πολίτες είχαν πραγματοποιήσει από νωρίς το βράδυ ανοικτή συνέλευση και διαμαρτυρία στο μνημείο “τής Έλλης” στη Χώρα ενόσω αναμενόταν να δέσει στο λιμάνι το πλοίο “Παναγία Παραβουνιώτισσα” με φορτηγά με αναγκαία για το αιολικό πάρκο στην περιοχή Πράσσα. Το πλοίο είχε φέρει στο νησί το σώμα των ανεμογεννητριών και άλλα εξαρτήματα τα περασμένα Χριστούγεννα. Χθες κατέπλευσε λίγο μετά τα μεσάνυκτα και ξεφόρτωσε.
Εν τω μεταξύ, πολίτες είχαν κινηθεί με τα αυτοκίνητά τους στον Τριπόταμο, απ’ όπου επρόκειτο να περάσουν τα φορτηγά. Η -ενισχυμένη με προσωπικό εκτός νησιού- αστυνομική δύναμη διευκόλυνε τα ξημερώματα το πέρασμα των βαρέων οχημάτων προς την έξω Μεριά, επιτιθέμενη στους διαδηλωτές για να διαλύσει το μπλόκο τους.
Όταν τα φορτηγά έφθασαν στον προορισμό τους, πολίτες κατήγγειλαν στο αστυνομικό τμήμα ότι αυτά κινήθηκαν σε χώρους στους οποίους δεν είχαν άδεια να εισέλθουν πριν από τις 5πμ.
Aστυνομικοί υπάλληλοι φρουρούσαν από προχθές – Δευτέρα τον χώρο εγκατάστασης των μηχανών και άλλους που χρησιμοποιεί η εταιρία τού αιολικού, ενώ χθες “χτένιζαν” το οδικό δίκτυο πολύ πριν δέσει η “Παναγία” στο λιμάνι. Τις βραδυνές ώρες χθες πολυμελείς ομάδες τού Λιμενικού απέκλεισαν τον κυρίως χώρο τού λιμανιού, εν όψει τού κατάπλου τού πλοίου.
“Ιδιόμορφο το έδαφος” στα Πράσσα
Η περιοχή των Μύλων στα Υστέρνια είναι επί τριήμερο “απαγορευμένη ζώνη”, ενώ χθες – Τρίτη το πρωί η Γενική Διεύθυνση Κυκλάδων τής Περιφερειακής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου τής ΕΛΑΣ αποφάσισε τον αποκλεισμό στους Μύλους “για την ασφάλεια των πολιτών και λόγω τής ιδιομορφίας τού εδάφους”.
Η Διεύθυνση Κυκλάδων έλαβε την απόφαση μετά από αίτημα της εταιρίας των ανεμογεννητριών και από συναφή αναφορά τού τμήματος Τήνου που υποβλήθηκαν την ίδια ημέρα – Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου. Ως χρόνος εφαρμογής τής απόφασης ορίσθηκε το απομεσήμερο της Τρίτης αλλά αστυνομικοί υπάλληλοι εμπόδιζαν την κίνηση πολιτών τής Τήνου στην ευρεία περιοχή των Μύλων από προχθές.
Επέτρεπαν τη διέλευση ανθρώπων και μηχανημάτων σχετικών με την εγκατάσταση τμημάτων και εξαρτημάτων των ανεμογεννητριών, καθώς και στη μεταφορά υλικών ενδεχομένως για έργα εκτός εγκαταστάσεων. Αυξημένη ήταν η κινητικότητα βαρέων οχημάτων.

Πολίτες επεσήμαναν στους αστυνομικούς ότι η…καραντίνα στους Μύλους πρακτικά επισπεύσθηκε ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα. Οι αστυνομικοί είπαν γι’ αυτό ότι ενεργούν “...για την ασφάλεια των πολιτών” και ότι “…εκτελούν εντολές“.
Η αστυνομική απόφαση, υπογεγραμμένη από τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Κυκλάδων, κοινοποιήθηκε στο τμήμα Τήνου, στο αστυνομικό Γραφείο για τη διανομή στον Τύπο και στο περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο τής ΕΛΑΣ. Τέλος, κοινοποιήθηκε και στον δήμο Τήνου στελέχη των υπηρεσιών τού οποίου βρέθηκαν χθες το βράδυ στην αποκλεισμένη ζώνη του λιμανιού.

Comments are closed.


Recent Posts

Προσλήψεις 153 ατόμων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας έως…

4 λεπτά ago

Πάτρα: Βρέφος 6 ημερών νοσηλεύεται με κορωνοϊό

Στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας νοσηλεύεται νεογνό με κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.news, το μωράκι γεννήθηκε πριν από έξι ημέρες…

29 λεπτά ago

Κορωνοϊός: Θετικά στη μετάλλαξη Όμικρον τα δύο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα

Κορωνοϊός: Θετικά στη μετάλλαξη Όμικρον τα δύο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα Επιβεβαιώθηκε ότι φέρουν τη μετάλλαξη Όμικρον τα δύο ύποπτα…

31 λεπτά ago

Πάπας: Σκόνταψε κατά την επιβίβαση του στο αεροπλάνο (φωτό+βίντεο)

Πάπας  Φραγκίσμος: Σκόνταψε κατά την επιβίβαση του στο αεροπλάνο (φωτό+βίντεο) Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κατά την αναχώρησή του από…

46 λεπτά ago

«Βόμβα» μεγατόνων: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση ναρκωτικών

«Βόμβα» μεγατόνων:  Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση ναρκωτικών Την παραίτησή του υπέβαλε…

1 ώρα ago

Μίλτος Τεντόγλου και Αμαζόνες “φωτίζουν” τα χριστουγεννιάτικα δέντρα

Η «επίσημη» έναρξη της εορταστικής περιόδου θα γίνει με την φωταγώγηση των δέντρων του Δήμου, παραδοσιακά, σε Κηφισιά και Νέα…

1 ώρα ago