χωρίς-ρεύμα-έχουν-μείνει-οι-κάτοικοι-σ-67838
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.01.2017 | 11:36

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει οι κάτοικοι σε Σκόπελο και Αλόννησο

Χωρίς ρεύμα συνεχίζουν να επιβιώνουν οι κάτοικοι σε Σκόπελο και Αλόννησο, ενώ τα προβλήματα είναι τεράστια και στα δύο νησιά.

Η κατάσταση στην Αλόννησο είναι τραγική όπως ανέφερε ο δήμαρχος ο οποίος περιμένει μηχανήματα βαρέως τύπου το απόγευμα ενώ τρία μηχανήματα αποστέλλει στη Σκόπελο η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησία και ένα στην Αλόννησο.

Κραυγή αγωνίας από το δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική. “Το χιόνι έθαψε το νησί. Έχει ξεπεράσει τα τρία μέτρα και σε κάποια σημεία τα τέσσερα. Μέχρι τώρα έχουμε δεχθεί τρία κύματα χιονόπτωσης. Το χθεσινό ήταν η χαριστική βολή. Δεν μπορούμε να αποχιονίσουμε με τα υπάρχοντα μέσα που διαθέτουμε. Επικοινώνησαν με αρμόδιο υπουργείο αλλά και το εθνικής άμυνας και περιμένω να μας στείλουν βαρέως τύπου μηχανήματα. Ευτυχώς χθες ήλθε ανθρώπινο δυναμικό που κάνει το καλύτερο δυνατό”, επισήμανε ο δήμαρχος.

Στη Σκόπελο απεγκλωβίστηκαν χθες στις 11 το βράδυ οι Σκοπελίτες που αποβίβασε στον Αγνώντα το επιβατηγό “Πρωτεύς” που δεν μπόρεσε λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας να δέσει στο λιμάνι της Σκοπέλου. “Καταφέραμε να ανοίξουμε το δρόμο που είχε κλείσει από τα χιόνια αργά τη νύχτα. Ταλαιπωρήθηκαν οι άνθρωποι, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά” δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης.

Το νησί είναι χωρίς ρεύμα από χθες καθώς από τους δυνατούς ανέμους έπεσαν πεύκα στα καλώδια της ΔΕΗ και έπεσαν και στύλοι στην περιοχή του ΕΛΗΟΣ. Σήμερα το πρωί ελικόπτερο με τεχνικούς της ΔΕΗ θα κάνει επόπτευση όλου του χώρου των ζημιών και θα αποσταλεί κλιμάκιο με τα απαραίτητα υλικά με τον Πρωτέα που θα αποπλεύσει στις 2 το μεσημέρι από το λιμάνι του Βόλου. “Αυτή τη στιγμή μεταφέρουμε υπάλληλο τον πάμε στον Έληος, για να δούμε τι θα κάνουμε και αν μπορεί να δώσει λίγο ρεύμα έως ότου έλθει το συνεργείο”.