ξεπάγιασαν-γιατροί-και-πολυμεταγγ-574781
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.01.2019 | 11:16

«Ξεπάγιασαν» γιατροί και πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν σε δημόσιες δομές της χώρας, λόγω βλαβών στα συστήματά θέρμανσης.

Μετά το μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» που μπήκε στο προσκήνιο από τις αναφορές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ακολουθεί το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ενας νευραλγικός χώρος του νοσοκομείου, η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, όπου υποβάλλονται σε μετάγγιση εκατοντάδες ασθενείς, δεν έχει θέρμανση τα τελευταία τρία 24ωρα, μετά από βλάβη του κεντρικού συστήματος κλιματισμού.

Το πρόβλημα δημοσιοποίησε με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook o νευροχειρουργός του νοσοκομείου και μέλος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) κ. Πάνος Παπανικολάου. «Χωρίς θέρμανση από προχθές η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΗ πλέον η περίθαλψη πολυμεταγγιζόμενων ασθενών» αναφέρει ο κ. Παπανικολάου στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που εδωσε στους εργαζόμενους ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, κ. Ιωάννης Κούρλας, το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με την επισκευή της βλάβης και τη μεταφορά των ασθενών για μετάγγιση στο χώρο της Νεφρολογικής κλινικής.

Συνθήκες ψύχους και για την τραπεζαρία των γιατρών

Το πρόβλημα, όμως, με τη θέρμανση δεν αφορά μόνο τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, αλλά και τον χώρο της τραπεζαρίας των γιατρών. Όπως αναφέρει ο νευροχειρουργός, “Καλά για την τραπεζαρία όπου τρώνε οι εφημερεύοντες και είναι εδώ και χρόνια μόνιμα Ανταρκτική τον χειμώνα και Σαχάρα το καλοκαίρι, δεν συζητάμε καν”.