Ξεκίνησε το 22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας

  • Απο stergios
  • 30 Ιουνίου 2019 - 09:26
  • Comments Off

Την  Παρασκευή 28 Ιουνίου άνοιξαν οι πόρτες για το 22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας στο Πάρκο Γουδή. Στο φετινό κάλεσμα για την τριήμερη αυτή γιορτή της συνύπαρξης και της πάλης ενάντια στη βαρβαρότητα οι διοργανωτές δανείζονται τον στίχο του Νερούντα «…Ξαναμοιράζοντας το αστέρι σε όσους κοπιάσουν να ‘ρθούνε» και μας καλούν να τιμήσουμε το ανεκτίμητο δώρο της ζωής.

«28, 29 και 30 Ιουνίου. Μέσα στο σκοτάδι λάμπουν τ’ αστέρια! Είναι ο κόσμος της αντίστασης που μπορεί να φωτίσει τη διέξοδο. Είναι η θέλησή μας να πούμε το μεγάλο ‘όχι’ στον ρατσισμό, τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές, τους φασίστες, αυτή που μπορεί να βάλει φραγμό στον ζόφο. Είναι ο αγώνας για ίσα δικαιώματα και δικαιοσύνη που μπορεί να ξαναζωντανέψει την ελπίδα, να κάνει τα αστέρια να λάμψουν μέσα στο σκοτάδι!» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Τρεις ημέρες γεμάτες συζητήσεις, αυτοοργανωμένες συζητήσεις, προβολές, συναυλίες, αλλά και το μοναδικό ταξίδι σε διάφορες γωνιές της Γης μέσα από τις μεταναστευτικές και προσφυγικές κουζίνες, ένα ταξίδι μνήμης για όσους άφησαν τον τόπο τους και μια νέα εμπειρία για τους «ντόπιους». Φυσικά από τη μουσική δεν θα λείψει και η μουσική σκηνή των μεταναστευτικών – προσφυγικών κοινοτήτων της Αθήνας.

Ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, στρατιωτικοποίηση των συνόρων και αντικοινωνικές πολιτικές ένταξης των προσφύγων, έμφυλη βία, η καταστροφική ανάπτυξη, κοινωνικός κανιβαλισμός όπως τον είδαμε να ξεδιπλώνεται στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και άλλα πολλά είναι τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα των συζητήσεων του τριημέρου.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει τις πόρτες του στις 6 μ.μ. ενώ οι συζητήσεις του τριημέρου ξεκινούν στις 7.30 μ.μ., οι αυτοργανωμένες συζητήσεις στις 7 μ.μ., οι προβολές στις 9 μ.μ. και οι συναυλίες μετά τις 9.30 μ.μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα το βρείτε στο: www.antiracistfestival.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΑΘΗΝΑ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!