ξεκίνησε-η-δίκη-πάσσαρη-για-τις-δολοφο-113920
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.04.2019 | 13:14

Ξεκίνησε η δίκη Πάσσαρη για τις δολοφονίες των αστυνομικών

Ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Κώστα Πάσσαρη, ο οποίος κρατείται στις ρουμανικές φυλακές, για τις δολοφονίες δυο αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου σε νοσοκομείο της Αθήνας το 2001.

Η δίκη άρχισε 18 χρόνια μετά τις παραπάνω κακουργηματικές πράξεις με το εδώλιο του κατηγορούμενου να παραμένει άδειο, δεδομένου ότι οι ρουμανικές αρχές αρνήθηκαν την έκδοση του Κώστα Πάσσαρη στη χώρα μας. Το αιτιολογικό τους ήταν ότι οι ελληνικές αρχές στο αίτημά τους περί έκδοσης δεν προσδιόρισαν το χρόνο που θα διαρκέσει η δίκη του διαβόητου κακοποιού.

Σήμερα, με την έναρξη της διαδικασίας, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για νέα αναβολή της υπόθεσης με το σκεπτικό ότι υπάρχει κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων (εκρήξεις κ.λπ).

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής ζήτησαν την σύντομη διακοπή της δίκης προκειμένου να εκδοθεί ο Πάσσαρης στη χώρα μας ώστε να δικαστεί για σειρά κακουργηματικών πράξεων μεταξύ αυτών και για τις δολοφονίες.

«Είμαστε στα όρια της παραγραφής… », ανέφερε η πολιτική αγωγή με τον συνήγορο υπεράσπισης να τονίζει με τη σειρά του ότι «οι ανθρωποκτονίες παραγράφονται το 2026».

Τρεις αναβολές στη δίκη μέχρι σήμερα

Μέχρι σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης Πάσσαρη έχει αναβληθεί τρεις φορές. Η έκδοση του διαβόητου κακοποιού στη χώρα μας έχει μπλέξει εδώ και χρόνια στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Από την πλευρά τους οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι βρέθηκαν και σήμερα στο δικαστήριο δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής, διαμαρτύρονται καθώς όλα αυτά τα χρόνια αναμένουν την τιμωρία των υπευθύνων για το χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων που φέρεται να εχει διαπράξει ο Κώστας Πάσσαρης και συμπεριλαμβάνονται σε τρεις ογκωδέστατες δικογραφίες τέθηκε στο δικαστήριο.

Ο Κώστας Πάσσαρης, ο οποίος αναμένεται να αποφυλακιστεί από τις ρουμανικές φυλακές τους επόμενους μήνες, «θα μεταφερθεί μετά την έκτιση της ποινης του υποχρεωτικά στην Ελλάδα», όπως σημείωσε ο συνήγορός του.

Μάλιστα όπως πρόσθεσε ο συνήγορος, ο εντολέας του «θέλει ο ίδιος να προσαχθεί και να ακουστεί, να πει αυτά που έγιναν, να αποδεχθεί τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη».