Ξεκίνησαν από το Νοσοκομείο Χαλκιδικής οι απολύσεις επικουρικών Γιατρών

Την πρώτη απόλυση γιατρού από τους 1100 που ξεπέρασε το 24μηνο, ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωση που εξέδωσε.  «Το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του θεώρησε παράνομη την παράταση της θητείας τους επειδή ξεπέρασε το 24μηνο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να αποψιλωθούν περαιτέρω τα Νοσοκομεία από γιατρούς ειδικά τα Περιφερειακά. Εργάζονται 1100 Επικουρικοί γιατροί στα Νοσοκομεία οι οποίοι υπηρετούσαν με παράταση έχοντας ξεπεράσει το 24μηνο εργασίας 31.12.2018. Δόθηκε η δυνατότητα με το άρθρο 38 του Ν. 4578/2018 να εγγραφούν εκ νέου στους καταλόγους Επικουρικών των ΥΠΕ πριν τη λήξη της θητείας τους. Έτσι προσελήφθησαν εκ νέου και συνέχισαν να εργάζονται μετά την 1.1.2019.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του θεώρησε παράνομη την παράταση της θητείας τους επειδή ξεπέρασε το 24μηνο. Η εν’ λόγω απόφαση δεν λαμβάνει υπ’ όψιν το ν.4528/2018 άρθρο δεύτερο, με το οποίο καταργείται η τρίμηνη διακοπή μεταξύ δύο διαδοχικών συμβάσεων εφόσον μεσολαβεί διαγωνιστική διαδικασία. Έτσι οι 1100 επικουρικοί γιατροί παρότι επελέγησαν εκ νέου απολύονται.

Με την εν’ λόγω απόφαση έχουμε ήδη την πρώτη απόλυση γιατρού ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.
Σας κοινοποιούμε την απόφαση και καλούμε τον Υπουργό Υγείας να λύσει με νομοθετική ρύθμιση το μείζον αυτό ζήτημα.
Εάν απολυθούν οι 1100 γιατροί θα κλείσουν βασικές κλινικές Περιφερειακών Νοσοκομείων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΗ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΓΙΑΤΡΟΥ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!