ξεκινά-η-δίκη-του-πρώην-ντράμερ-των-πυξ-1008290
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.05.2022 | 08:22

Ξεκινά η δίκη του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Στο εδώλιο του Εφετείου για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση αποπλάνησης μιας 8χρονης κάθεται σήμερα ο 70χρονος ντράμερ των Πυξ Λαξ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών και είναι ελεύθερος με όρους.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο μουσικός αποπλάνησε ένα ανήλικο κορίτσι στο σπίτι του στον Ωρωπό κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013. Το 2013 το παιδί εξομολογήθηκε στην μητέρα του τι βίωνε στο σπίτι του ντράμερ και ακολούθησε η καταγγελία στην αστυνομία. Αρχικά, εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα για τον κατηγορούμενο καθώς κρίθηκε ότι ήταν ανεπαρκείς οι ενδείξεις σε βάρος του. Ο εισαγγελέας Εφετών, όμως, άσκησε έφεση αξιολογώντας ως ελλιπώς αιτιολογημένο το επίμαχο βούλευμα με αποτέλεσμα ο μουσικός να οδηγηθεί και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης και να καταδικαστεί.

Όταν η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας ακολούθησαν καταγγελίες και άλλων νεαρών γυναικών με αποτέλεσμα ο 70χρονος να είναι, πλέον, αντιμέτωπος και με νέα κακουργήματα για τα οποία καλείται σε απολογία από τον αρμόδιο ανακριτή.

Ο εισαγγελέας, ο οποίος χειρίστηκε την έρευνα, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του μουσικού για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Οι κατηγορίες αφορούν σε πέντε κορίτσια που έχουν καταγγείλει ότι ο κατηγορούμενος τα παρενόχλησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 – 2013. Παράλληλα, οι καταγγελίες τριών ακόμη γυναικών σε βάρος του ντράμερ μπήκαν στο αρχείο, λόγω παραγραφής.