Ξεκινά η δίκη του μοντέλου από τη Μυτιλήνη-Νέες αποκαλύψεις

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο ο συνήγορος του νεαρού μοντέλου, που κρατείται εδώ και 17 μήνες στο Χονγκ Κονγκ για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 από την ασιατική πόλη, ο ποινικολόγος γνωστοποίησε ότι η εξέταση στο δέμα με την κοκαΐνη, που βρέθηκε στις αποσκευές της, δεν έδειξε δικά της δαχτυλικά αποτυπώματα.

Η δίκη της κοπέλας θα ξεκινήσει την Πέμπτη, με τον κ. Κεχαγιόγλου να δηλώνει: «Η δίκη είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη και η πρόβλεψη είναι να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15. Η δίκη πιστεύω ότι μπορεί να διαρκέσει λιγότερο διότι μετά τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου θα έρθει η ώρα της απολογίας της Ειρήνης και η εξέτασή της από τον εισαγγελέα αλλά και από την υπεράσπισή της. Θεωρώ ιδιαίτερα αβέβαιο το αποτέλεσμα με βάση την αυστηρότητα των νόμων στο Χονγκ Κονγκ για τα ναρκωτικά και ενδεχομένως να θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα παραδειγματισμού σε παρόμοιες περιπτώσεις. Το επίδικο αντικείμενο αυτής της δίκης είναι αν θα πιστέψει το επταμελές σώμα των ενόρκων την εκδοχή της Ειρήνης ότι είναι αθώα ή αν θα θεωρήσουν ότι γνώριζε τι μετέφερε.

Από συνδυασμό πραγματικών περιστατικών μπορεί το σώμα των ενόρκων να οδηγηθεί στην κρίση του. Τα στοιχεία που θα τεθούν υπόψιν τους είναι το νεαρό της ηλικίας, το λευκό ποινικό της μητρώο, το ότι δεν διώκεται στην Ελλάδα και ότι είναι μια κλασική περίπτωση ατόμου, το οποίο έφτασε στο Χονγκ Κονγκ χωρίς πολλά κινητά τηλέφωνα, όπως έχουν συνήθως τα βαποράκια, χωρίς χρήματα επάνω της.

Μπορώ να πω για πρώτη φορά ένα στοιχείο. Έγινε η εξέταση στο Χονγκ Κονγκ των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο δέμα της κοκαΐνης και δεν ανιχνεύτηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα της Ειρήνης. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με το δέμα που περιείχε την ναρκωτική ουσία. Στο Χονγκ Κονγκ, με βάση το αγγλικό δίκαιο που ισχύει εδώ και 150 χρόνια παρά το γεγονός ότι αυτή η πόλη ανήκει πλέον στην Κίνα, στην πράξη πρέπει η κατηγορούσα αρχή να αποδείξει την κατηγορία».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΔΙΚΗ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ, ΜΟΝΤΕΛΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!