βύρωνας-οι-δράστες-του-ξυλοδαρμού-του-1-578486
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.02.2020 | 15:36

Βύρωνας: Οι δράστες του ξυλοδαρμού του 17χρονου έβγαλαν selfie στο τμήμα

Μόνο οργή προκαλεί η στάση των μαθητών που έδειρα άγρια έναν 17χρονο στον Βύρωνα, όταν εκείνος τους ζήτησε να μην κάνουν bullying στην αδερφή του. Ήταν τέτοια η αγριότητα της επίθεσης, που ο 17χρονος παραλίγο να χάσει το μάτι του!

Ξεπερνά κάθε όριο η στάση των μαθητών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παιδιά Γ’ γυμνασίου, που όχι μόνο έδειραν με απίστευτη βαναυσότητα των 17χρονο στο Βύρωνα, αλλά όταν τους οδήγησαν στο τμήμα, αντί να καταλάβουν τι είχαν κάνει, εκείνοι έβγαζαν selfie και την ανέβαζαν στο Instagram, με υβριστικό μήνυμα!

Τη φωτογραφία δημοσίευσε το VyronasNew. Τη selfie τράβηξε φίλων των τριών εκ των οκτώ μαθητών που προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα μετά την άγρια επίθεση στον 17χρονο μαθητή μέσα στο 1ο ΕΠΑΛ Βύρωνα.

Ο νεαρός που πήρε να συμπαρασταθεί στους «νταήδες» του Βύρωνα, αφού τράβηξε τη φωτογραφία, υπερήφανα την… ανέβασε στα stories του στο Instagram και θεώρησε πρέπον να τη συνοδεύσει με το εξής μήνυμα: «Τ’ αδέρφια μου δεν μασάνε π…..ες!».

Όλα αυτά ενώ, σύμφωνα με το VyronasNew, στο Βύρωνα έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα και να υπάρχουν μαρτυρίες για συμμορίες ανηλίκων, με συγκεκριμένες ονομασίες και λογότυπα, οι οποίοι σε καθημερινή βάση εκφοβίζουν μαθητές.

Το βράδυ της Τετάρτης (12.02.2020) και ενώ οι αποκαλύψεις για την επίθεση στον 17χρονο μαθητή σοκάρουν, συνεδρίασε ο Σύλλογος Γονέως και Κηδεμόνων του σχολείου. Εκεί βρέθηκε και η αδερφή του 17χρονου μαθητή, θύμα bullying από συμμαθητές της. Φανερά σοκαρισμένη, η μαθήτρια ανέφερε χαρακτηριστικά: “Βοηθήστε μας να λυθεί το πρόβλημα. Η διήμερη αποβολή δεν είναι η λύση. Πολύ πιθανόν, οι γονείς μου σήμερα να πήγαιναν στην κηδεία του αδερφού μου”.

Απείλησαν τον δικηγόρο του 17χρονου!

Ο δικηγόρος του 17χρονου, που νωρίτερα είχε περιγράψει στο newsit.gr με σοκαριστικό τρόπο το μέγεθος των τραυμάτων που υπέστη το θύμα, αποκάλυψε και κάτι ακόμα: ότι δέχτηκε απειλές, αφού μίλησε στους δημοσιογράφους για την επίθεση που δέχτηκε ο πελάτης του.

«Γύρω στις 11:30 σήμερα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από block call όπου κάποιος μου έλεγε “σταμάτα να μιλάς θα σε πετάξω στο χαντάκι” και το έκλεισε. Δεν έδωσα σημασία και συνέχεια. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η φωτογραφία που κυκλοφορεί με τους δράστες μέσα από το αστυνομικό τμήμα. Μου έστειλαν την φωτογραφία οι γονείς του 17χρονου και δεν το πιστεύω. Πόσο θράσος, είναι απύθμενο το θράσος τους», είπε ο Γιάννης Καλαϊτζίδης.

Στο σχολείο η Κεραμέως

Στο σχολείο όπου την περασμένη Δευτέρα δέχτηκε την άγρια επίθεση από 17 άτομα ο μαθητής της Γ’ Λυκείου, βρέθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (13.02.2020) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός βρέθηκε στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα στις 09:30 το πρωί και αφού ενημερώθηκε, αποχώρησε.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά, δεν θα γίνουν δεκτά” ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας. Όπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως, έδωσε ήδη εντολή και από το απόγευμα θα βρεθεί στο σχολείο ομάδα ειδικών ψυχολόγων για να στηρίξουν την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της. Προανήγγειλε την εγκαθίδρυση ενός “Δασκάλου Εμπιστοσύνης”, στον οποίο, όπως είπε, τα παιδιά πιο εύκολα να μιλήσουν.

Η πρώτη της αντίδραση για το πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό είχε έρθει με μια ανάρτησή της στο Facebook, στην οποία είχε αναφέρει πως «η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα. Οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο. Αντιμετωπίζουμε τα μεμονωμένα περιστατικά και συνεχίζουμε τις ενέργειες για την ενίσχυση του ασφαλούς και υγιούς σχολικού περιβάλλοντος».