βρήκαν-καμένο-το-κλεμμένο-ι-χ-του-ληστή-497229
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.06.2018 | 14:15

Βρήκαν καμένο το κλεμμένο Ι.Χ. του ληστή τράπεζας της Μεσσήνης

Στάχτη και αποκαΐδια βρήκαν οι άνδρες της Αστυνομίας που εντόπισαν ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε καεί σε έναν αγροτικό δρόμο στο χωριό Δόριζα της Αρκαδίας το πρωί της Δευτέρας, μια ώρα μετά την ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank στη Μεσσήνη που πλέον όλα δείχνουν ότι ήταν έργο οργανωμένων και έμπειρων κακοποιών.

Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φλόγες, ωστόσο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε κλαπεί στις 26 Απριλίου από τις εγκαταστάσεις μιας εταιρείας με έδρα το Ρέθυμνο! Αυτό και μόνο, δείχνει προεργασία που δεν συνηθίζεται από περιστασιακούς κακοποιούς. Άλλωστε, ο μοναχικός ληστής που μπήκε στο υποκατάστημα ζητώντας τάχα πληροφορίες για ένα δάνειο, φαίνεται στα πλάνα από τις κάμερες της τράπεζας να κινείται ψύχραιμα και μεθοδικά, χωρίς νευρικές κινήσεις.

Ο άγνωστος δράστης, που φορούσε καπελάκι και γυαλιά ηλίου και πιθανότατα είχε μεταμφιεστεί με ψεύτικο μούσι, μπήκε στις 8.35΄ το πρωί της Δευτέρας στην Alpha Bank, πήγε στο ταμείο, έβγαλε από το σακίδιο που είχε στον ώμο του ένα όπλο και ακινητοποίησε τον υπάλληλο. Άρπαξε 2.700 ευρώ και διέφυγε μέσα σε πέντε λεπτά πεζός από τα στενά με ήρεμο βήμα, όπως φαίνεται στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων. Το καμένο αυτοκίνητο βρήκαν οι άνδρες της Πυροσβεστική που έφτασαν από την Τρίπολη στις 10 το πρωί και φαίνεται ότι ήταν αυτό με το οποίο διέφυγε ο ληστής με την βοήθεια συνεργού του.