βρέθηκαν-πλαστά-μοριακά-τεστ-τι-εξετά-892931
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.07.2021 | 22:10

Βρέθηκαν πλαστά μοριακά τεστ -Τι εξετάζει η Αστυνομία

Κινητοποίηση σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας έχει σημάνει μετά τον εντοπισμό πλαστών τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, τα οποία επέδειξαν δυο αλλοδαποί άνδρες σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο στη Νέα Σμύρνη, όπου ζήτησαν να εκδοθούν εισιτήρια για να ταξιδέψουν.

Οι δυο άνδρες εμφανίστηκαν στο ταξιδιωτικό γραφείο ως πατέρας και γιος έχοντας μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το ταξίδι, ενώ επέδωσαν και τα αρνητικά μοριακά τεστ τα οποία όμως ξέχασαν όταν έφυγαν και οι υπάλληλοι άρχισαν να τους αναζητούν για να τους τα δώσουν, ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Μη έχοντας άλλα στοιχεία των ταξιδιωτών, απευθύνθηκαν στο μικροβιολογικό κέντρο που φερόταν ότι διενήργησε τα τεστ. Όμως, η μικροβιολόγος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής δήλωσε πλήρη άγνοια και, αφού έκανε έλεγχο στα αρχεία της, διαβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες δεν είχαν κάνει ποτέ τεστ στο εργαστήριό της!

Αμέσως, ενημερώθηκε το τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι πάνω στα έγγραφα υπήρχαν σφραγίδες και υπογραφές από άλλο μικροβιολογικό εργαστήριο, όμως ούτε αυτό γνώριζε κάτι για τα συγκεκριμένα τεστ! Έτσι, η έρευνα συνεχίζεται για να βρεθεί η πηγή της πλαστογραφίας, καθώς υπάρχει σαφής κίνδυνος να βρεθούν χιλιάδες πλαστά αρνητικά τεστ στα χέρια πολιτών θετικών στον ιό.