βρετανία-12χρονος-έβγαλε-339-000-ευρώ-στις-κα-936275
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.08.2021 | 17:03

Βρετανία: 12χρονος έβγαλε 339.000 ευρώ στις καλοκαιρινές διακοπές πουλώντας NFT memes

Eνα 12χρονο αγόρι από το Λονδίνο κατάφερε να κερδίσει 338.566 ευρώ κατά τη διάρκεια των σχολικών του διακοπών. Πώς; Πουλώντας διαδικτυακά έργα τέχνης.

Ο λόγος για τον Benyamin Ahmed που πληρώθηκε σε κρυπτονομίσματα Ethereum για να παραδώσει τα κλειδιά των πολύ χαρακτηριστικών και ελαφρώς «πιξελιασμένων» φαλαινών του. Ο μικρός κατάφερε έτσι να γίνει πλούσιος από αυτή την ηλικία, χωρίς καν να ανοίξει δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

 «Η συμβουλή μου σε άλλα παιδιά που ίσως θέλουν να μπουν στο χώρο, είναι να μην πιεστούν να γράψουν κώδικα επειδή αισθάνονται εξωτερική πίεση – αν σας αρέσει η μαγειρική, ασχοληθείτε με τη μαγειρική, αν σας αρέσει ο χορός, κάντε χορό, απλώς κάντε όσο καλύτερα μπορείτε».
Ο πατέρας του Benyamin, ο κύριος Imran, είναι προγραμματιστής που εργάζεται στα οικονομικά, και είχε ενθαρρύνει τον Benyamin και τον άλλο του γιο, τον Yousef, να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό από την ηλικία των πέντε ετών.

Για τις φάλαινες, άντλησε έμπνευση από ένα γνωστό meme και ένα πολύ χαρακτηριστικό στυλ της ποπ κουλτούρας, αλλά χρησιμοποίησε το δικό του πρόγραμμα για να δημιουργήσει το σετ των 3.350 emoji φαλαινών.

«Ήταν πολύ ενδιαφέρον να τις βλέπω όλες μαζί να «εκκολάπτονται», καθώς εμφανίζονταν αργά στην οθόνη μου». Τώρα ο νεαρός μαθητής εργάζεται ήδη πάνω στην τρίτη συλλογή του, αυτή την φορά με θέμα τους σούπερ-ήρωες. Θέλει να φτιάξει και ένα παιχνίδι με φάλαινες. «Θα ήταν καταπληκτικό».