βρείτε-γιατί-τρέχει-το-καζανάκι-με-3-κιν-20830
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.04.2019 | 19:20

Βρείτε γιατί τρέχει το καζανάκι με 3 κινήσεις

Κάτι τρέχει με το καζανάκι σας; Κανένα πρόβλημα! Διαβάστε παρακάτω και δείτε πώς μπορείτε να εντοπίσετε πού βρίσκεται η βλάβη εύκολα και αποτελεσματικά.

Είναι ένα από τα πιο εκνευριστικά προβλήματα του σπιτιού εξαιτίας του ενοχλητικού του ήχου και κυρίως της επιπλέον κατανάλωσης νερού που συνεπάγεται. Ωστόσο, προτού φωνάξετε τον υδραυλικό ή βγάλετε τα εργαλεία σας από τη θήκη τους, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εντοπίστε τι κάνει το καζανάκι σας να τρέχει.

Σωλήνας Υπερχείλισης: Αν παρατηρήσετε ότι το νερό εισέρχεται στον σωλήνα υπερχείλισης ακόμα κι όταν το καζανάκι είναι γεμάτο, τότε είναι πιθανόν να μην κλείνει καλά η βαλβίδα εισαγωγής του νερού στη δεξαμενή με αποτέλεσμα το φλοτέρ να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά και, έτσι, να παραμένει συνέχεια ανοιχτή η βαλβίδα απελευθέρωσης του νερού προς την λεκάνη.

Αλυσίδα: Αν ο σωλήνας υπερχείλισης και η βαλβίδα εισαγωγής νερού λειτουργούν σωστά, είναι πιθανόν το πρόβλημα να το προκαλεί η αλυσίδα. Ελέγξτε λοιπόν, αν η τελευταία είναι πολύ μακριά ή πολύ κοντή. Μία κοντή αλυσίδα ενδέχεται να εμποδίζει τη βαλβίδα απελευθέρωσης από το να κουμπώνει σωστά πάνω στην τρύπα που λειτουργεί ως έξοδος του νερού προς την λεκάνη. Αντίθετα, μία μακριά αλυσίδα μπορεί να μπλεχτεί κάτω από το την βαλβίδα αποτέλεσμα, και πάλι, να εμποδίζει τη σωστή εφαρμογή της. Προσπαθήστε, λοιπόν, να ρυθμίσετε το μήκος της αλυσίδας ώστε η βαλβίδα να εφαρμόζει πάντα καλά πάνω στην επιφάνεια εξόδου του νερού προς τη λεκάνη.

Βαλβίδα απελευθέρωσης: Η βαλβίδα απελευθέρωσης νερού χάνει την ελαστικότητά της με την πάροδο του χρόνου με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί σωστά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην καλύπτει καλά τη δίοδο απελευθέρωσης με αποτέλεσμα το νερό που υπάρχει στο καζανάκι να διοχευτεύεται συνεχώς προς την λεκάνη. Για να ανακαλύψετε αν η πηγή του κακού είναι πράγματι η βαλβίδα, ρίξτε λίγο χρώμα ζωγραφικής ή ζαχαροπλαστικής (π.χ. ακρυλική μπογιά) μέσα στο καζανάκι σας. Αν δείτε το χρωματισμένο νερό να τρέχει στη λεκάνη της τουαλέτας, τότε πρέπει να αντικαταστήσετε άμεσα τη βαλβίδα απελευθέρωσης.

Πηγή: spirossoulis.com