βορίδης-για-έγκλημα-στα-γλυκά-νερά-έχε-725344
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.05.2021 | 09:36

Βορίδης για έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έχει γίνει κάτω από αποκρουστικές συνθήκες

Στον ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Με αφορμή την ληστεία μετά φόνου στα Γλυκά Νερά, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως «έχει γίνει κάτω από αποκρουστικές συνθήκες» και τόνισε ότι «οι δράστες θα τύχουν της ποινικής αντιμετώπισης που πρέπει».

Μιλώντας για την αστυνόμευση και την ασφάλεια των πολιτών ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει ενισχύσει και σε περιπολικά και σε ανθρώπινο δυναμικό την αστυνομία» και πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια του πολίτη».

Σχετικά με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, όπου μετά τα 17 χρόνια εξετάζεται αν συντρέχουν οι λόγοι αναστολής της ισόβιας ποινής, τόνισε ότι θα μπορούσε «για ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε ο ποινικός κώδικας να μην προβλέπει αναστολή της ποινής» και δήλωσε ότι ο ίδιος είναι υπέρμαχος της αυστηροποίησης των ποινών του ποινικού κώδικα».

Ωστόσο, σημείωσε ότι σε αυτή την συζήτηση «πρέπει να είμαστε συνεπείς διαχρονικά, μετά από 17 χρόνια που θα έχει ξεθωριάσει η μνήμη του σοκαριστικού αυτού εγκλήματος», καθώς όπως είπε τότε «οι δικαιωματιστές θα ξεχάσουν και θα πουν ότι οι ποινές αυτές είναι εξοντωτικές». «Πρέπει να έχουμε μια σταθερή θέση στην ποινική αντιμετώπιση του εγκλήματος», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών και δήλωσε βέβαιος ότι «ο αρμόδιος υπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλίες».