βόμβα-στον-σκαϊ-οι-7-δράστες-τα-πακιστ-567080
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.12.2018 | 08:25

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Οι 7 δράστες, τα «πακιστανικά» κινητά κι ο «γνωστός» ΟΛΑ

H αντιτρομοκρατική υπηρεσία, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι κρύβεται η οργάνωση ΟΛΑ πίσω από το χτύπημα. Οπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της αντιτρομοκρατικής, αυτοί χτυπούν έτσι και διαθέτουν τέτοια επιχειρησιακή δυνατότητα. Ετσι λοιπόν, οι Αρχες δρουν σαν να έχουν ήδη την προκήρυξη του ΟΛΑ στα χέρια τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πρέπει να ήταν επτά. Οι τρεις επιχείρησαν στο σημείο, όπου και τοποθέτησαν την βόμβα κι εν συνεχεία διέφυγαν με το αυτοκίνητο που βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα καμένο για να εξαφανιστούν τα όποια ίχνη.

Δύο άτομα αποτέλεσαν την ομάδα υποστήριξης του τρομοκρατικού χτυπήματος, ενώ οι άλλοι δύο, ήταν αυτοί που πραγματοποίησαν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Οπως αποκαλύφθηκε, οι κλήσεις έγιναν από το κέντρο της Αθήνας και οι δράστες τις έκαναν από τα λεγόμενα «πακιστανικά κινητά», τα οποία δεν είναι ανιχνεύσιμα.

Οσον αφορά στις φωτογραφίες που διέρρευσαν χθες και κάνουν λόγο για εμπλοκή καταζητούμενων στην επίθεση στον ΣΚΑΙ, όπως τόνισε η Μίνα Καραμήτρου στο Open TV, οι Αρχές δεν συνδέουν τα γεγονότα.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι κανείς από την ΕΛΑΣ δεν διέρρευσε τις φωτογραφίες των φερόμενων ως δραστών καθώς οι φωτογραφίες αυτές είχαν δοθεί στην δημοσιότητα πριν από τέσσερα χρόνια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνταν ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Οι Αρχές βλέπουν κάποια διασύνδεση των δύο οργανώσεων, στη βάση τους, ωστόσο, ο βασικός ύποπτος, που μπορεί να ήταν και στη μία και στην άλλη οργάνωση, είναι στη φυλακή, οπότε δεν φαίνεται προς το παρόν να έχει πραγματοποιηθεί από κοινού χτύπημα.

Οσον αφορά στον ΟΛΑ, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου βρίσκεται πίσω από το χτύπημα στον ΣΚΑΙ, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει πολύ καλή εικόνα για τα άτομα που αποτελούν την οργάνωση. Πηγή: ethnos.gr