βόμβα-παυλάκη-για-μέτρα-covid-χάσαμε-το-923537
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.02.2022 | 08:25

«Βόμβα» Παυλάκη για μέτρα & Covid: Χάσαμε τον πόλεμο -Θα μείνει για πάντα

«Βόμβα» Παυλάκη για μέτρα & Covid

Απαισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας δήλωσε ο γιατρός και ερευνητής των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Η φάση του πολέμου εναντίον του κορωνοϊού τελείωσε και χάσαμε», υπογράμμισε εξηγώντας ότι η χαλάρωση των μέτρων που αποφασίζουν η μια χώρα μετά την άλλη σημαίνει «παράδοση άνευ όρων». Ο ίδιος αναφέρθηκε δε και σε συναδέλφους του, γιατρούς,  τονίζοντας ότι «αυτομολούν και θέλουν συνθηκολόγηση με τον ιό».

Όπως είπε ο κ. Παυλάκης, ο ιός επεκτείνεται παγκόσμια γιατί του το επιτρέπουμε, ενώ το παγκόσμιο κύμα μολύνσεων και θανάτων αυξάνεται συνεχώς.

«Βασιζόμαστε στον στρατηγό- καλοκαίρι που ρίχνει την πανδημία», επισήμανε.

Ειδικά δε για την Ελλάδα, ανέφερε ότι θα γίνεται όλο και πιο ευάλωτη, καθώς υπάρχουν 300.000 ανεμβολίαστοι, αλλά κι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση. «Η ανοσία κατεβαίνει και δυστυχώς αυτοί που ήταν προστατευμένοι πριν ένα χρόνο να κάνουν το εμβόλιο, δεν είναι πια. Αυτό θα κάνει την Ελλάδα ολοένα και πιο ευάλωτη», τόνισε.

Ο ερευνητής των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι ο κορωνοϊός δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους ιούς, καθώς κάνει κάτι φοβερό. «Κάνει ένα επιδημικό κύμα τόσο κοντά, που το ένα πάει πάνω στο άλλο. Είχαμε τη Δέλτα και ήρθε από πάνω η Όμικρον. Αν συνεχίσει να τα κάνει, θα έχουμε στα χέρια μας μια φοβερά κακή γρίπη για πάντα».