βόμβα-κίνδυνος-να-χαθεί-ολυμπιακό-μετ-90060
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.09.2016 | 10:26

Βόμβα! Κίνδυνος να χαθεί ολυμπιακό μετάλλιο λόγω ντόπινγκ

Νέο σοκ στον ελληνικό αθλητισμό από κρούσμα ντόπινγκ. Ακόμη ένα μετάλλιο της Πηγής Δεβετζή χάνει τη λάμψη του και μάλιστα μια από τις υπέρτατες τιμές που γνώρισε ως άλτρια του τριπλούν: την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνας του Πεκίνου.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, από την επανεξέταση του δείγματος που είχε δώσει το 2008 βρέθηκε, από τα υψηλής ανάλυσης πλέον εργαστήρια, ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε λάβει απαγορευμένες ουσίες, κάτι που δεν είχε βρεθεί τότε.

Κι αυτό, μετά την αποκάλυψη, πριν από δέκα μήνες, ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2007. στην Οζάκα.

Τώρα, λοιπόν, ήρθε ένα ακόμη άσχημο μαντάτο για εκείνη, σύμφωνα με ενημέρωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) καθώς διαπιστώθηκε το ίδιο και για το Πεκίνο.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έκρινε αυτή τη φορά …. άκυρο άλμα της, μετά την επανεξέταση δειγμάτων από τη διοργάνωση του Πεκίνου, που έγινε λίγες ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Το δείγμα της Πηγής Δεβετζή βρέθηκε θετικό, όπως είχε βρεθεί και τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχε γίνει ξανά με την ίδια μέθοδο – την κατάψυξη του δείγματος και τον επανέλεγχο ύστερα από οκτώ χρόνια – που είχε δώσει για το χάλκινο μετάλλιο που είχε κερδίσει στην Οζάκα.

Η Ελληνίδα άλτρια που είχε αμφισβητήσει και τη διαδικασία που την έδειξε να έχει πάρει απαγορευμένες ουσίες στην Οζάκα, θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητήσει έλεγχο και του δεύτερου δείγματος, με τις πιθανότητες, όμως να μην είναι με το μέρος της, ενώ δεν αποκλείεται να προσφύγει και στο διεθνές αθλητικό δικαστήριο της Λωζάνης.