βόμβα-καπραβέλου-τέλη-μάη-θα-δούμε-τ-837291
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.05.2021 | 22:00

«Βόμβα» Καπραβέλου: Τέλη Μάη θα δούμε τρομακτική αύξηση νεκρών

«Βόμβα» Καπραβέλου: Τέλη Μάη θα δούμε τρομακτική αύξηση νεκρών

Στην άσχημη κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία αναφέρθηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη

«Δεν είμαι κατά του ανοίγματος αλλά πιστεύω ότι αυτό ότι αν αυτό δεν γίνει τηρώντας όλα τα μέτρα που απαιτούνται τότε θα δημιουργηθεί ένα χάος μέχρι να αποκτήσουμε ανοσία από τα εμβόλια», ανέφερε στο Newsbomb.gr.

Ο Απρίλιος – σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη – ήταν μήνας αρνητικών ρεκόρ για την πανδημία στη χώρα μας.

Αρνητικά ρεκόρ καταγράφηκαν παντού, στα κρούσματα, τους θανάτους αλλά και τους διασωληνωμένους, όμως σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει. «Τέλη Μαΐου εκτός από το ότι θα βλέπουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων θα δούμε μια τρομακτική έκρηξη των θανάτων. Αυτό πιστεύω ότι θα δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό και δεν είναι απίθανο αν θα δούμε να λαμβάνονται εκ νέου καινούρια περιοριστικά μέτρα», τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Και πρόσθεσε: «Προς Θεού δεν είμαι κατά του ανοίγματος. Αλλά θα πρέπει να γίνει με όλα τα μέτρα. Αν συνεχιστεί αυτή η αισιοδοξία ότι τελειώσαμε και επιστρέφουμε στην κανονικότητα τότε θα δημιουργηθεί ένα χάος. Το σύστημα υγείας είναι ήδη πιεσμένο και δεν αντέχει άλλο».

Σε σχέση με τα εμβόλια ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι η ανοσία αργεί ακόμα αφού δεν επιτυγχάνετε με τον εμβολιασμό της πρώτης δόσης και σε τόσο μικρά επίπεδα του πληθυσμού.