βόλος-συνελήφθη-αλβανός-να-οδηγεί-μεθ-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.02.2018 | 11:10

Βόλος: Συνελήφθη Αλβανός να οδηγεί μεθυσμένος για δεύτερη φορά

Ούτε που σκέφτηκε ο δικαστής στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου το ενδεχόμενο να αφήσει ελεύθερο έναν 34χρονο Αλβανό, ο οποίος δικαζόταν για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης για… δεύτερη φορά! Ο κατηγορούμενος ήταν πραγματικός… δημόσιος κίνδυνος, καθώς στο αίμα του ανιχνεύτηκε οινόπνευμα σε ποσοστό- ρεκόρ!

Στην πρώτη μέτρηση, όταν υποβλήθηκε σε αλκοτέστ από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στο κέντρο της πόλης, διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ που αντιστοιχεί σε 2,21 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα και στη δεύτερη 2,20 χιλιοστά με όριο τα 0,25 μικρογραμμάρια ανά λίτρο! Έτσι, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε καταδικαστεί και πριν από δύο χρόνια για το ίδιο παράπτωμα.

Ο 34χρονος ισχυρίστηκε ότι έκοβε ξύλα όλη τη μέρα και ήταν νηστικός και κουρασμένος, αλλά δεν έπεισε τον δικαστή που τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 38 μηνών, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και εξάμηνη αφαίρεση πινακίδων και άδειας ικανότητας οδήγησης. Μάλιστα, δεν μετέτρεψε την ποινή ούτε έδωσε αναστολή στον αλλοδαπό, που οδηγήθηκε στην φυλακή.