Βόλος: Στα αζήτητα η σορός 82χρονου που πέθανε στο νοσοκομείο

Ξεχασμένος στη ζωή, ξεχασμένος και στον θάνατο. Ο λόγος για 82χρονο από τη Νέα Ιωνία, ο οποίος πέθανε αρχές Απριλίου, έκτοτε όμως παραμένει στα αζήτητα του νεκροτομείου στο Αχιλλοπούλειο. Είχε προγραμματίσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του να τα περάσει σε Γηροκομείο, όμως τον πρόλαβε ο θάνατος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο 82χρονος πριν συνταξιοδοτηθεί ήταν οικοδόμος στο επάγγελμα. Ζούσε μόνος του στη Νέα Ιωνία, όμως το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά παθολογικά προβλήματα. Νοσηλευόταν στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Για όσο διάστημα παρέμενε νοσηλευόμενος έδινε την εικόνα μοναχικού και υπερήφανου ανθρώπου. Μάλιστα σε ανθρώπους, που είχαν συνομιλήσει μαζί του, τους είχε εκμυστηρευτεί ότι προγραμμάτιζε να κινήσει τις διαδικασίες για να εξασφαλίσει φιλοξενία στο Γηροκομείο Καναλίων. Δεν πρόλαβε όμως αφού άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο.

Το γεγονός ότι ήταν μόνος του όπως ήταν φυσικό σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι υπάλληλοι της Νοσηλευτικής και της Κοινωνικής Υπηρεσίας ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν συγγενείς του. Σύμφωνα με πληροφορίες συγγενείς πρώτου βαθμού δεν υπάρχουν. Από γείτονες έγινε γνωστό πως υπήρχε ένας μακρινός ανιψιός στην Αθήνα, ο οποίος ωστόσο σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, φέρεται να επισήμανε πως δεν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει την κηδεία και την ταφή του 82χρονου.Ετσι το άψυχο σώμα του ηλικιωμένου, που έζησε όλη του τη ζωή ως βιοπαλαιστής, 10 ημέρες μετά από τον θάνατό του παραμένει ξεχασμένο σε νεκροθάλαμο του Αχιλλοπουλείου.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες αρχές, καθώς σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Σε παρόμοιες περιπτώσεις την κηδεία και την ταφή αναλαμβάνει ο Δήμος.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΕΘΑΝΕ, ΒΟΛΟΣ, ΑΖΗΤΗΤΑ, 82ΧΡΟΝΟΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!