βόλος-παραδειγματική-τιμωρία-σε-56χρον-696497
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.10.2019 | 12:01

Βόλος: Παραδειγματική τιμωρία σε 56χρονη ιδιοκτήτρια σκύλων

Παραδειγματική τιμωρία επιβλήθηκε σε 56χρονη ιδιοκτήτρια σκύλων και κάτοικο του Βόλου, που δεν μερίμνησε ώστε τα τετράποδα κατοικίδιά της να ζουν σε ένα κατάλληλο, άνετο και υγιεινό κατάλυμα, σύμφωνα με τους κανόνες ευζωίας και τον Ποινικό Κώδικα.

Συγκεκριμένα, στην 56χρονη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών όπως και το χρηματικό πρόστιμο της τάξεως των 5.000 ευρώ.

Τι εντοπίστηκε στις αυτοψίες

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας γνωστοποίησαν στο δικαστήριο ότι η 56χρονη έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν εξαιτίας των πράξεων και της συμπεριφοράς της.

Σε δύο μάλιστα αυτοψίες που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι στους χώρους που φιλοξενούνταν τα ζώα εντοπίστηκαν ακαθαρσίες και έντονη δυσοσμία.

Τι υποστήριξε η κατηγορούμενη

Στον αντίποδα, η 56χρονη επικαλέστηκε προβλήματα υγείας, που απαιτούσαν τακτικές επισκέψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και δεν της επέτρεπαν να μεριμνήσει για την επαρκή φροντίδα των τετράποδων.

Παράλληλα υποστήριξε ότι επειδή είναι γνωστή φιλόζωη που μεριμνά για τα αδέσποτα ζώα, πολλοί ήταν εκείνοι που εγκατέλειπαν τα ζώα τους στο σπίτι της, με αποτέλεσμα να φτάσει να φιλοξενεί αρκετά σκυλιά ενώ αρχικά φρόντιζε μόνο γάτες.

Στο μεταξύ, επέρριψε ευθύνες στην Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου καθώς όπως δήλωσε είχε μαζέψει τα απορρίμματα σε συγκεκριμένο σημείο για να απομακρυνθούν από τους αρμόδιους, αλλά το φορτηγό δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι της.

Κατόπιν της δίκης η κατηγορούμενη άσκησε έφεση.