βόλος-νέα-περίπτωση-κάμελ-με-διαδοχ-1043661
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.03.2023 | 10:32

Βόλος: Νέα περίπτωση «Κάμελ» με διαδοχικές επιθέσεις σε γυναίκα

Ο Βόλος παρακολουθεί με ανησυχία τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, με τρεις γυναίκες να έχουν πάει σε αστυνομικά τμήματα και να έχουν καταγγείλλει τα όσα έζησαν. Όπως, αναφέρει η εφημερίδα, taxydromos, ένας 40χρονος, γνωστός στις Αρχές, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα εξαπολύει επιθέσεις και προκαλεί πανικό. Γυναίκα που βρέθηκε μπροστά του, καλεί τους αστυνομικούς να δώσουν ένα τέλος στα όσα συμβαίνουν πριν είναι αργά. «Πρέπει πρώτα να υπάρξει νεκρός για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι;» αναρωτιέται σε δηλώσεις που έκανε.

Τον τρόμο σε ανυποψίαστες γυναίκες που περπατούν αμέριμνες στον δρόμο, αλλά και σε υπαλλήλους καταστημάτων καφέ, φέρεται να προκαλεί ολοένα και συχνότερα το τελευταίο διάστημα ένας 40χρονος Βολιώτης, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Επιτίθεται απρόκλητα εναντίον τους άλλη φορά κρατώντας μαχαίρι ή ξύλα, και άλλες φορές λεκτικά, βρίζοντας «Θεούς και Δαίμονες» και εκτοξεύοντας διάφορες απειλές σε βάρος τους.

Η δράση του είναι γνωστή στις Αρχές. Μάλιστα, παλαιότερα, μετά από μηνύσεις που υποβλήθηκαν σε βάρος του συνελήφθη. Ωστόσο η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή και πανομοιότυπη με ό,τι ίσχυε και στην περίπτωση του Κάμελ: Παραπέμφθηκε για νοσηλεία στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, παρέμεινε για ένα διάστημα στο Αχιλλοπούλειο ακολουθώντας συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και κάθε φορά που παίρνει εξιτήριο ξανακάνει τα ίδια.

Τις τελευταίες δύο ημέρες φέρεται να είναι ο «αρνητικός πρωταγωνιστής» τριών νέων επιθέσεων σε βάρος γυναικών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. Δύο έγιναν την Τετάρτη το βράδυ και μία χθες το μεσημέρι (16-03-2023). Οι δύο γυναίκες που διαδοχικά δέχτηκαν επίθεση από τον 40χρονο προχθές τη νύχτα, προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη μορφή της επίθεσης.

Χθες, ακολούθησε ένα ακόμη συμβάν στο κέντρο της πόλης, μέσα σε έναν φούρνο. Ο 40χρονος επιτέθηκε φραστικά στην υπάλληλο της επιχείρησης. Στη συνέχεια απείλησε λεκτικά και την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, όταν εκείνη του ζήτησε να αποχωρήσει από το κατάστημα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 40χρονος είχε σημειώσει επεισόδιο στο μαγαζί. Την προηγούμενη φορά είχε απειλήσει την υπάλληλο, η οποία τρομοκρατημένη είχε ενημερώσει τις αρχές. Χθες αποχωρώντας άρχισε να βρίζει και να απειλεί.

Θορυβημένη η επαγγελματίας μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι γνωστό στην κοινωνία του Βόλου ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Δεν αποτελεί δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν μόνιμες δομές για τη φιλοξενία ανθρώπων με τα δικά του προβλήματα. Δεν είναι λύση να παραπέμπεται στην Ψυχιατρική Κλινική και μετά από λίγες μέρες να βγαίνει, διότι ξανακάνει τα ίδια. Πρέπει πρώτα να υπάρξει θύμα για να παρέμβουν οι αρμόδιοι;» ξεσπά η ίδια.

Μεταφέρει την αγωνία της και εύχεται η Εισαγγελία Βόλου, σε συνεργασία με την Αστυνομία, αλλά και όλους τους άλλους αρμόδιους φορείς, να βρούν ένα πλαίσιο με βάση το οποίο θα αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα. «Η περίπτωση του 40χρονου είναι πανομοιότυπα με εκείνη του Κάμελ. Ο 40χρονος είναι ένας άρρωστος άνθρωπος που χρειάζεται ουσιαστική βοήθεια. Είναι και ο ίδιος ‘θύμα’» συνεχίζει η ίδια.