βόλος-ληστής-έκλεψε-χρηματοκιβώτιο-κ-1056046
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.09.2022 | 09:05

Βόλος: Ληστής έκλεψε χρηματοκιβώτιο και επέστρεψε 8.000 ευρώ

Βόλος: «Φιλότιμος» αποδείχτηκε ένας 44χρονος από το Κόσσοβο που έκλεψε χρηματοκιβώτιο από το σπίτι ενός 32χρονου στον Βόλο. Ειδικότερα την περασμένη Κυριακή, ο 44χρονος μαζί με έναν ανήλικο μπήκαν στο σπίτι του 32χρονου, με αντικλείδι που έδωσε στον έναν η αλλοδαπή γυναίκα που ήταν οικιακή βοηθός στο συγκεκριμένο σπίτι. Οι δυο τους έκλεψαν χρηματοκιβώτιο, μη πακτωμένο, που περιείχε το χρηματικό ποσό 16.000 ευρώ, πέντε χρυσές λίρες και έναν χρυσό σταυρό.

Με το που έγινε η καταγγελία για την κλοπή, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε την 39χρονη οικιακή βοηθό, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε ότι στο παρελθόν είχε σχέσεις με τον 44χρονο δράστη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα άρχισε να την εκβιάζει και να την απειλεί για τη ζωή της αν δεν του έδινε χρήματα.

Σύμφωνα με το magnesianews, η αλλοδαπή φέρεται να κατέθεσε ότι επειδή δεν είχε να δώσει χρήματα στον 44χρονο, του έδωσε το κλειδί του σπιτιού του 32χρονου, το οποίο καθάριζε επί σειρά ετών. Μέσω της γυναίκας, οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τον δράστη της κλοπής που εκτιμάται ότι έχει διαφύγει στην πατρίδα του.

Ο 44χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν 10.000 ευρώ (και όχι 16.000 που δήλωσε ο ιδιοκτήτης), πείστηκε και επέστρεψε 8.000 ευρώ, μέσω εταιρίας μεταφοράς χρημάτων, τα οποία επιστράφηκαν στον 32χρονο.

Η γυναίκα, η οποία αρχικά συνελήφθη, κατηγορείται για απλή συνέργεια σε κλοπή και αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα και σε βάρος της οριστεί δικάσιμος στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Όταν ολοκληρωθεί η αστυνομική προανάκριση και η δικογραφία διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, αναμένεται να ζητηθεί προκαταρτική έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί μέσω της Interpol ο 44χρονος δράστης, να του ασκηθεί δίωξη και να δικαστεί. Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ευχαριστεί την Αστυνομία

Ο 32χρονος Βολιώτης επαγγελματίας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, ευχαριστεί δημοσίως της Αστυνομία για τα αντανακλαστικά και την άμεση αντίδραση μετά την καταγγελία που έκανε, που είχαν αποτέλεσμα στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στον εντοπισμό των δραστών.