βόλος-hλικιωμένοι-ασελγούσαν-σε-ανήλι-1190233
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.06.2023 | 09:38

Βόλος: Hλικιωμένοι ασελγούσαν σε ανήλικες αδερφές

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας βρέθηκαν σήμερα κατηγορούμενοι για ασέλγεια σε βάρος δύο ανηλίκων κοριτσιών ένας 81χρονος και ένας 79χρονος από το Βόλο.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η πρώτη παθούσα, το 2008 όταν ήταν 6 χρονών, και μαθήτρια πρώτης δημοτικού, έπαιζε στη γειτονιά που διατηρούσε επιχείρηση ο 81χρονος. Κάποια στιγμή ο άντρας την δελέασε με καραμέλες και την οδήγησε μέσα στο μαγαζί του όπου και προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της.

Το κορίτσι ανέφερε την ίδια μέρα το περιστατικό στην μητέρα της η οποία, όπως κατέθεσε αργότερα στο δικαστήριο, φώναξε στον κατηγορούμενο να μην ξαναπλησιάσει την κόρη της. Η κακοποίηση όμως συνεχίστηκε και αυτή τη φορά, όπως ανέφερε η ενήλικη σήμερα κοπέλα, λόγω του φόβου που είχε τότε, δεν το ανέφερε ξανά σε κανέναν.

Δέκα χρόνια μετά, η μικρότερη της αδερφή, θα υποστεί κακοποίηση στα χέρια ενός ηλικιωμένου ο οποίος θεωρούνταν φίλος της οικογένειας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πρώτη πράξη ασέλγειας σε βάρος του 10χρονου κοριτσιού έγινε το καλοκαίρι σε παραλία του Βόλου μακριά από τα βλέμματα της οικογένειας της, ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του όταν έμειναν μόνοι τους. Ο κατηγορούμενος της έδειξε βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου και στη συνέχεια ασέλγησε πάνω της.

Το παιδί εξομολογήθηκε τα όσα βίωσε στη μεγαλύτερη αδερφή της η οποία περίπου την ίδια περίοδο υπέστη ξανά κακοποίηση από τον πρώτο κατηγορούμενο. Τελικά η υπόθεση των δύο κοριτσιών έγινε γνωστή όταν το μεγαλύτερο παιδί ανέφερε τα γεγονότα στην ψυχολόγο του σχολείου η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τους γονείς και έτσι ξεκίνησε το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας επέβαλε κάθειρξη 8 ετών στον πρώτο κατηγορούμενο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια σε ανήλικη και κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικης που ήταν ανίκανη να προστατέψει τον εαυτό της καθώς η κοπέλα αντιμετώπιζε πρόβλημα ελαφράς νοητικής υστέρησης. Στον δεύτερο κατηγορούμενο επιβλήθηκε κάθειρξη 9 ετών καθώς κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανήλικης και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί.