βόλος-χτύπησε-τη-μητέρα-του-επειδή-δεν-497229
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.06.2020 | 12:59

Βόλος: Χτύπησε τη μητέρα του επειδή δεν του έδινε λεφτά να πάει για καφέ

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε χθες το πρωί στον Βόλο. Γιος καταφέρθηκε εναντίον της μητέρας του με χαστούκια και σπρωξίματα επειδή η δεύτερη δεν του έδινε χρήματα για να βγει έξω.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Ταχυδρόμος, το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί. Ο νεαρός που ζει με τη μητέρα του ήθελε να βγει για καφέ και της ζήτησε χρήματα. Εκείνη αρνήθηκε. Προκλήθηκε καβγάς.

Ο γιος άρχισε να χτυπάει στο πρόσωπο τη μητέρα του, να την σπρώχνει, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει κάτω και να τραυματιστεί. Οταν απευθύνθηκε στο Α.Τ. Βόλου για να καταγγείλει το συμβάν έφερε μώλωπες στο πρόσωπο, στον ώμο της και στη γνάθο.

Κατήγγειλε τον γιο της για ξυλοδαρμό. Σε βάρος του υπέβαλλε μήνυση και άμεσα κινήθηκαν οι αστυνομικοί και προχώρησαν στη σύλληψη του γιου ο οποίος κρατείται και σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα για να του απαγγείλει κατηγορίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός προκαλεί επεισόδιο. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και ενδεχομένως και πρόβλημα αλκοολισμού και συχνά ξεσπά με βίαιο τρόπο.

Σοκαριστικά στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα – 13.700 περιστατικά σε 4 χρόνια

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η ενδοοικογενειακή βία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, αποτελώντας ένα καίριο πρόβλημα που ταλανίζει τις κοινωνίες, με θύματά της κατά κανόνα γυναίκες. Οι μορφές της ποικίλουν. Μπορεί να αφορά σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, λεκτική ή ψυχολογική βία, εκτόξευση απειλών και κοινωνική απομόνωση που προκαλούν στα θύματα απελπισία, απόγνωση, πόνο, θλίψη.

Σε εθνικό επίπεδο και όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, από το 2017 έχουν σημειωθεί περισσότερα από 13.700 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τις γυναίκες να αποτελούν περίπου το 70% των θυμάτων

Ορισμένες φορές, μάλιστα τραγική κατάληξη αυτών των ενδοοικογενειακών συμβάντων είναι ακόμα και ο θάνατος, με τον αριθμό των γυναικών θυμάτων να είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο των αντρών.

Στον κόσμο

Τις διαστάσεις που έχει πάρει το κοινωνικό αυτό φαινόμενο διεθνώς, αποτυπώνουν χαρακτηριστικά και τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με αυτά, μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της και μία στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι μέσα σε ένα χρόνο, πάνω από 16.700.000 γυναίκες υπέστησαν σωματική βία ή σεξουαλική κακοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.