Βόλος: Αυξάνονται τα κρούσματα στο γηροκομείο -Πολλοί ανεμβολίαστοι από το προσωπικό

Αυξάνονται τα κρούσματα στο γηροκομείο του Βόλου μετά τους συνεχείς ελέγχους με τεστ. Πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 12 εκ των οποίων 4 φιλοξενούμενοι πλήρως εμβολιασμένοι και 4 εργαζόμενοι.

Δύο ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί προληπτικά στη μονάδα covid του νοσοκομείου Βόλου ενώ οι υπόλοιποι είναι ασυμπτωματικοί.

Την ίδια ώρα το προσωπικό του γηροκομείου παραμένει στο μεγαλύτερό ποσοστό του ανεμβολίαστο καθώς από τους 55 εργαζόμενους έχουν εμβολιαστεί οι 20.

Έτσι η διοίκηση του γηροκομείου παρά τις εκκλήσεις διαπίστωσε απροθυμία εμβολιασμού και έτσι ως απάντηση προχωρά στην προκήρυξη θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού και γενικών καθηκόντων.

Όπως υποστήριξε ο Παύλος Πάνου, Πρόεδρος του Γηροκομείου, μιλώντας στην ΕΡΤ, «οι εκκλήσεις προς τους ανεμβολιάστους εργαζόμενους είναι επανειλημμένες, αλλά δυστυχώς η απόκριση είναι αρνητική, ακόμα και τώρα που έχουμε περιστατικά επιμόλυνσης και κυβερνητική απόφαση περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για εργαζόμενους που προσφέρουν υπηρεσίες σε ηλικιωμένους. Επανήλθαμε και αυτή την εβδομάδα μοιράζοντας ερωτηματολόγια στους εργαζόμενους, αλλά δυστυχώς και πάλι, δεν έχουμε αλλαγή στάσης. Θέλω να διαβεβαιώσουμε τους συγγενείς των ηλικιωμένων, ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό και φροντίζουμε για να παραμείνουν υγιείς. Έχουμε λάβει όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης και εκείνο ζητάμε και από κείνους. Να κάνουν λίγη υπομονή, να εξακολουθήσουν να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους μέσω της τεχνολογίας- φροντίσαμε έγκυρα να έχουν αυτή τη δυνατότητα- και όλα θα πάνε καλά. Το Γηροκομείο θα εξακολουθήσει να φροντίζει και να παρέχει υπηρεσίες στους ενοίκους του».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΒΟΛΟΣ, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]