βόλος-50χρονος-έσπασε-το-δάχτυλο-της-πρ-1128593
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.03.2023 | 09:20

Βόλος: 50χρονος έσπασε το δάχτυλο της πρώην συζύγου του πετώντας της μπουκάλια

Όπως αναφέρει το thenewspaper.gr, ο άνδρας διωκόταν για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ το επεισόδιο έλαβε χώρα στις 13/6/21, όταν ο κατηγορούμενος πήγε στο κατάστημα εστίασης της 44χρονης με σκοπό να ζητήσει από αυτή τον λόγο που δεν τον επισκέπτεται η ανήλικη κόρη τους.

Η κατάσταση γρήγορα εκτραχύνθηκε με τον 50χρονο να απειλεί την γυναίκα «Θα σε σκοτώσω» και «θα στα διαλύσω όλα» και να αρπάζει μπουκάλια με ποτά και να τα εκσφενδονίζει πάνω στη γυναίκα, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει μώλωπες και κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος αλλά και κάταγμα στο δείκτη του χεριού. Επίσης, η ζημιά από τα αντικείμενα που κατέστρεψε ανερχόταν σε 200 ευρώ.

Όπως περιέγραψε συντετριμμένη η 44χρονη «Έπεσαν όλα τα μπουκάλια που πετούσε πάνω μου. Έχω αντέξει πολλά χτυπήματα από αυτόν, αλλά θέλω να σταματήσω να φοβάμαι για την ζωή μου.» είπε η γυναίκα η οποία δήλωσε πως φοβόταν πως οι απειλές του 50χρονου θα γίνουν πραγματικότητα.

Η ίδια απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές μετά από το περιστατικό, ενώ τρεις μέρες αργότερα επισκέφθηκε το νοσοκομείο, καθώς ο πόνος δεν σταματούσε, όπου και διαπιστώθηκε πως είχε σπάσει το δείκτη του χεριού.

Καθώς η χρονική απόσταση μεταξύ του επεισοδίου και της επίσκεψης της γυναίκας στο νοσοκομείο φάνηκε να αποτελεί κομβικό σημείο της υπερασπιστικής γραμμής, η 44χρονη λύγισε λέγοντας «Μάλλον κακώς ήρθα εδώ».

Στην συνέχεια μάρτυρας υπεράσπισης παρουσιάστηκε η νέα σύντροφος του κατηγορούμενου, η οποία δεν είχε καμία ανάμειξη στο περιστατικό αλλά δήλωσε πως ο 50χρονος θέλει απλά να βλέπει το παιδί του.

Στην απολογία του ο τελευταίος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, και ισχυρίστηκε πως ήθελε απλά να μιλήσει στην πρώην σύζυγό του για να έχει επικοινωνία με την κόρη τους, αλλά όπως είπε, η γυναίκα αρνούταν να συζητήσει μαζί του και αυτό τον έβγαλε εκτός εαυτού.

«Τα μπουκάλια τα έριξα κάτω αλλά πρόσεξα να μην την χτυπήσω. Πέταξα ένα γυάλινο τασάκι κι ένα άδειο ποτήρι. Δεν την χτύπησα, ούτε την απείλησα, αυτή έφτασε στα δικαστήρια για να με εκδικηθεί.» δήλωσε ο 50χρονος, φθάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί πως «είναι ικανή να έσπασε μόνη της το δάχτυλο της».

Η εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχος όπως κατηγορείται τόνισε πως η 44χρονη θυματοποιήθηκε για δεύτερη φορά μέσα στην δικαστική αίθουσα με τις αμφιβολίες για το αν τραυματίστηκε ή όχι. Επίσης επισήμανε καυστικά πως τα αστυνομικά τμήματα κακώς καταγράφουν στο βιβλίο συμβάντων μόνο τις υποθέσεις που παραπέμπονται κατ έγκληση όχι τις αυτεπάγγελτες, καθώς αυτό θα διευκόλυνε τα θύματα να μην δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 50χρονο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών η οποία αναστέλλεται επί τρία έτη υπό τον όρο να πλησιάζει την 44χρονη. Δόθηκε επίσης δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη υπό τον ίδιο όρο.