βλέπει-την-πόρτα-της-εξόδου-ο-μένιος-φο-599761
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.05.2019 | 13:10

Βλέπει την πόρτα της εξόδου ο Μένιος Φουρθιώτης

Με μια μεγαλοπρεπή έξοδο φέρεται να «φιλοδώρησε» ο Φίλιππος Βρυώνης τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη καθιστώντας τον υπεύθυνο για την βαριά καμπάνα του ΕΣΡ στο νέο «Ε».

Η Ανεξάρτητη αρχή έχει ζητήσει διακοπή μετάδοσης για επτά μέρες και χρηματικό πρόστιμο 300.000 ευρώ, καθώς το ΕΣΡ έκρινε ότι το κανάλι μαζί με άλλους συνεργαζόμενους σταθμούς επιχείρησε να εκπέμψει πανελλαδικά χωρίς να έχει τέτοια άδεια, ενώ συν τοις άλλοις δεν διαθέτει ιδιόκτητο πρόγραμμα παραγωγής.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του επιχειρηματία, η εμμονή του Μαίνανδρου να βγαίνουν οι εκπομπές του πανελλαδικά από ένα κανάλι τοπικής εμβέλειας όπως είναι το «Νέο Ε», θέλοντας να δείξει ότι εξακολουθεί να «πουλάει» κρέμες, κατσαρόλες και ορούς με…χαβιάρι (!), προκάλεσε την βαριά καμπάνα.

Οι φήμες μάλιστα οργίασαν για την απουσία του παιδιού με την φουντωτή κόμη την οποία οι τηλεθεατές-μετρημένοι πλέον αφού το κανάλι δεν εκπέμπει σε όλη την επικράτεια- απολάμβαναν σε διάφορες παραλλαγές κάθε Σαββατοκύριακο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι το τροχαίο που επικαλέστηκε ο παρουσιαστής δεν συνέβη ποτέ, αλλά ότι ο Φίλιππος Βρυώνης έξαλλος μετά την απόφαση και το πρόστιμο, τον απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες.

Την παρουσίαση το περασμένο Σαββατοκύριακο ανέλαβε η Νανά Παλαιτσάκη και ο Μένιος με το κολάρο στο λαιμό έκανε μια ανάρτηση στα social για το ατύχημα του, λέγοντας στους φίλους του να προσέχουν τους ολισθηρούς δρόμους.

Ο ίδιος διατείνεται δεξιά και αριστερά ότι θα εξακολουθήσει να παρουσιάζει τα «Αποκαλυπτικά» του εμμένοντας στο να σερβίρει την thrash αισθητική του και αρνούμενος να παραδεχτεί ότι ο κόσμος απλά δεν θέλει να τον βλέπει στην τηλεόραση.

Μάλλον ξέχασε ότι στην έρευνα για πρόσωπα που είχε διενεργήσει το «Ε» που έγινε «Open» ήταν by far το πρόσωπο που δεν ήθελαν να δουν οι τηλεθεατές στο νέο πρόγραμμα.

Σημασία όμως είχε ότι ήθελε αυτός να σερβίρει το δικό του τηλεοπτικό ανοσιούργημα, εμμένοντας βάσει συμβολαίου να είναι ο μόνος και στην μεταβατική περίοδο του καναλιού που παρουσίαζε ζωντανά τις εκπομπές του.

Εμμονή με την κάμερα

Η εμμονή του να μείνει μπροστά στον τηλεοπτικό φακό δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα για το παιδί με την προσεγμένη καούκα, που το γνωρίσαμε ως την πλέον trash εκδοχή μάνατζερ όταν συμπορευόταν με την Τζούλια Αλεξανδράτου.

Τότε που φορούσε γυαλιά ηλίου που παρέπεμπαν σε οξυγονοκολλητή και καπέλα με στρασάκια διαλαλώντας με φωνές και στημένα ρεπορτάζ τα δίκια της ξανθιάς καλλονής.

Αυτή που τελικά τον έσυρε στα δικαστήρια κατηγορώντας τον για κλοπή σε μια μόνο από τις πολλές υποθέσεις του Μαίνανδρου που κατέληξαν στα δικαστήρια.

Μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες τι θα συμβεί με τον «φωσφορίζοντα» Μένιο, αυτόν που στην αρχή του νέου του τηλεοπτικού βήματος διατεινόταν ότι δεν θα βγαίνει πλέον σαν τον Ρέμο, με καπνούς και τραγούδια στο πλατό.

Τελικά έκανε ακριβώς το ίδιο με αυτή την τραγική αισθητική, το μαλλί βούρτσα ή χωρίστρα και την κατακρεούργηση της ελληνικής γλώσσας που όλοι αγαπήσαμε.

Μάλιστα είχε ξεκινήσει και καθημερινή εκπομπή-ήθελε να τον χορτάσουμε καλά-αλλά κόπηκε αφού τα νούμερα φέρεται να ήταν απογοητευτικά για το «Μένιος Live».

Οι τελευταίες πληροφορίες από το περιβάλλον κάνουν λόγο για ισχυρό συμβόλαιο που δεν μπορεί να «σπάσει» εύκολα και για κραυγές κατά πάντων, όπως το συνηθίζει όταν τα πράγματα δεν του πηγαίνουν καλά.

Φέρεται μάλιστα να απέλυσε τον αρχισυντάκτη της εκπομπής του θεωρώντας τον υπεύθυνο για διαρροές αγνοώντας ότι το νέο είχε διαρρεύσει από αλλού, ενώ οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν ότι οι εκπομπές θα βγουν κανονικά.

Κάποιοι με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, θυμήθηκαν τη προηγούμενη σκληρή δικαστική κόντρα του Μαίνανδρου με τον Φίλιππο Βρυώνη που λύθηκε τελικά εκτός αιθουσών.

Όταν ο Σαββίδης κατάφερε να του δώσει την περίφημη «κλωτσιά» και να τον τελειώσει από το «Ε» το πασπαλισμένο με glitter παιδί που ήθελε να είναι ο τιμητής των πάντων βρήκε στέγη στο «Νέο Ε».

Εκεί ξεκίνησε να διαλαλεί τις βερσατσέλες, τους ορούς με χαβιάρι και γενικά ότι μπορούσε να πουλήσει, σε ένα σταθμό του 0.3-1.5 % ποσοστού τηλεθέασης.

Η τρέλα όμως για πανελλαδική εμβέλεια της τραγικής εκπομπής του μέσα από ένα τοπικό κανάλι, προκάλεσε για άλλη μια φορά την σύρραξη με τον Φίλιππο Βρυώνη και την εκπαραθύρωση-προσωρινή ή όχι θα φανεί- του Μαίνανδρου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα