Κοινωνία

Viral: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το κινητό στην τουαλέτα

Viral: Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να πηγαίνουν στην τουαλέτα για την ανάγκη τους, παίρνοντας κάτι μαζί τους για να περάσει η ώρα. Αυτό παλαιότερα μπορεί να ήταν είτε μια εφημερίδα, είτε ένα περιοδικό, ακόμα και σταυρόλεξο.

Στις μέρες μας όλα αυτά έχουν αντικατασταθεί από το κινητό τηλέφωνο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο κρύβει κινδύνους, σύμφωνα με έναν γαστρεντερολόγο, ο οποίος απαριθμεί μερικούς λόγους που το κινητό και η λεκάνη δεν αποτελούν καλό συνδυασμό.

Ο Dr Sethi μοιράζεται ιατρικές συμβουλές σε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο TikTok. Στο βίντεο που έχει γίνει viral, αναλύει τους λόγους που ο κόσμος πρέπει να σταματήσει τη χρήση του τηλεφώνου όταν κάνει την ανάγκη του στην τουαλέτα.

«Πρώτον, η χρήση του τηλεφώνου σας ενώ κάνετε την ανάγκη της μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένο κάθισμα στην τουαλέτα, που μπορεί να προκαλέσει πίεση στο ορθό και τον πρωκτό σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως αιμορροΐδες, ραγάδες πρωκτού και ακόμη και πρόπτωση ορθού» εξηγεί ο γιατρός.

«Ένας άλλος κίνδυνος είναι ότι μπορεί να αποτελέσει γόνιμο έδαφος για βακτήρια. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα μέσο smartphone είναι πιο βρώμικο από ένα κάθισμα δημόσιας τουαλέτας» αναφέρει στη συνέχεια ο Dr Sethi.

Πέρυσι, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ανακάλυψαν ότι τα κινητά τηλέφωνα μεταφέρουν δέκα φορές περισσότερα βακτήρια από ότι τα καθίσματα τουαλέτας.

Αλλά αν κάποιος εξακολουθεί να επιμένει έπειτα από όλες αυτές τις πληροφορίες, να χρησιμοποιεί το κινητό του όταν κάνει την ανάγκη του, καλό θα είναι να έχει ένα απολυμαντικό και να καθαρίσει το τηλέφωνό του, αφού τελειώσει.

Οδυσσέας Δροπολίτης

Recent Posts

Προσλήψεις δημοσιογράφων στην ΕΡΤ3

ΟΓενικός Διευθυντής ΕΡΤ3 απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για τη σύναψη δύο συμβάσεων μίσθωσης έργου για τις…

6 λεπτά ago

Στάη: Διαμαρτυρία εν κινήσει για το Ζάππειο – “Ποιος ειναι υπεύθυνος;”

Για τρέξιμο στο Ζάππειο αποφάσισε να βγει το πρωί του περασμένου Σαββάτου η Έλλη Στάη.…

15 λεπτά ago

ΑΣΕΠ: Έρχονται αποτελέσματα για 16 προκηρύξεις (λίστα)

ΑΣΕΠ: Αποτελέσματα για 16 προκηρύξεις ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή. Πρόκειται για 16 προκηρύξεις που αφορούν…

22 λεπτά ago

Ηράκλειο: Παραλίγο θύματα λόγω διαμάχης δήμου – Οργανισμού Λιμένος

Ηράκλειο: Παραλίγο θύματα λόγω διαμάχης δήμου - Οργανισμού Λιμένος Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα, το…

24 λεπτά ago

Δυτικό Μέτωπο: Νέα θηριώδη χωματερή στη Φυλή ετοιμάζει η Περιφέρεια Αττικής

Tο ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ συνεχίζει να καταγγέλλει όσα γίνονται στον «σκουπιδότοπο στη Φυλή» με τις… ευλογίες…

30 λεπτά ago

ΥΠΕΣ: 14 ερωτήσεις & απαντήσεις για την Επιστολική Ψήφο

Σε 14 ερωτήσεις-απαντήσεις για την επιστολική ψήφο, που αποφάσισε η Κυβέρνηση να κάνει «ντεμπούτο» στις…

31 λεπτά ago