βίντεο-ντοκουμέντο-παιδιά-της-κιβωτο-1094907
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.11.2022 | 12:25

Βίντεο-ντοκουμέντο: Παιδιά της Κιβωτού παίζουν στο κλουβί της δομής του Βόλου

Στο στόχαστρο βρίσκεται η “Κιβωτός του Κόσμου” μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση των παιδιών στη δομή φιλοξενίας ανήλικων.

Ιδιαίτερος λόγος γίνεται για τη δομή στο Βόλο, για την οποία μητέρες παιδιών δηλώνουν πως χρόνια έχουν να δουν τα παιδιά τους.

Το γεγονός ότι δεν επέτρεπαν στα παιδιά να επικοινωνούν με τις μητέρες τους είχε επιβεβαιώσει ένα 8χρονο αγόρι που με κλάματα και τρεμάμενη φωνή εξιστόρησε τα όσα βίωσε στην περιβόητη τιμωρία με το “κλουβί” το οποίο πρώτο είχε αποκαλύψει το DEBATER για τη δομή της “Κιβωτού” στον Βόλο στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται πως μία μητέρα, η οποία θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, μίλησε στο DEBATER και κατήγγειλε τις μεσαιωνικές πρακτικές που φέρεται να χρησιμοποιούσαν οι “παιδαγωγοί” του ιδρύματος, καθώς φέρεται πως προκειμένου να τιμωρήσουν τα άτακτα τα παιδιά τα κλείδωναν σε ένα κλουβί χωρίς νερό και φαγητό για ημέρες.

“Μια φορά με είχανε βάλει, ήτανε βράδυ. Έκανα χαζομάρες και μου είπε μια κυρία ότι η συμπεριφορά σου…Με έβαλε μέσα στο κλουβί και μετά μου είπε ότι «η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί». Γι’ αυτό με έβαλε εκεί μέσα. Ναι, το πράσινο (ενν. κλουβί) που ήταν για τα παπαγαλάκια“, είπε αρχικά ο 8χρονος.

Μάλιστα προσέθεσε πως έμεινε “πολύ” ώρα μέσα στο κλουβί. Όσο για το αν τον είχαν χτυπήσει στη δομή “Κιβωτός του Κόσμου”, το μικρό αγόρι ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τη συγκεκριμένη παιδαγωγό.

Βίντεο-ντοκουμέντο με παιδιά να παίζουν στο κλουβί της δομής του Βόλου δημοσίευσε σήμερα η εκπομπή “Το Πρωϊνό”.