βίλια-φωτιά-δεν-κινδυνεύουν-οικισμοί-933003
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.08.2021 | 19:46

Βίλια-φωτιά: Δεν κινδυνεύουν οικισμοί- Τι προβληματίζει την Πυροσβεστική

Συνεχίζει να μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Βιλίων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3 ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι η φωτιά πολλών χιλιομέτρων μαίνεται στην κορυφογραμμή , ενώ σε κάποια σημεία φαίνεται πλέον από την εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου

Από το μεσημέρι φαίνεται πως η φωτιά δεν είναι επικίνδυνη προς την πλευρά των οικισμών.

Αυτό που απασχολεί τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ότι τις απογευματινές ώρες προβλέπεται από την ΕΜΥ ασθενής βροχή, που όμως θα συνοδεύεται από ανέμους, οι οποίοι θα φουντώσουν τις ήδη ενεργές εστίες στην περιοχή.

Στην πυρκαγιά παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 12 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Αναλυτικά όπως αναφέρει η πυροσβεστική,  επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 22 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 3 Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού, 2 Ε/Π από τη Ρωσία και 1 Ε/Π από τα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και 11 Α/Φ συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.